Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan od najgledanijih hrvatskih filmova

Filmski hit Kako je počeo rat na mom otoku na Klasik TV-u

Klasik TV
Promo
04.04.2017.
u 10:14

Filmski kanal Klasik TV 13.4. u 22h premijerno na kanalu prikazuje jedan od najgledanijih hrvatskih filmova, hvaljen zbog komičnog pristupa ozbiljnim temama – Kako je počeo rat na mom otoku redatelja Vinka Brešana. Iako je snimljen u televizijskoj produkciji, film je imao oko 350 tisuća gledatelja u kinima i postao najgledaniji hrvatski film tijekom devedesetih, ali i jedan od najgledanijih uopće. Nagrađen je Velikom nagradom na festivalu u Cottbusu te Zlatnim arenama za režiju, žensku epizodnu ulogu (Matija Prskalo) i kostimografiju (Vanda Ninić) na filmskom festivalu u Puli te nagradu kritike Oktavijan.

Kako je počeo rat na mom otoku redatelja Vinka Brešana

Osim kultne komedije, Klasik TV u travnju donosi još tri filmske premijere i seriju. 6.4. u 20:05h prikazuje se film Nenada Dizdarevića Gazija, snimljen prema motivima priče Ive Andrića Put Alije Đerzeleza. Dva dana kasnije, od 8.4., petkom i subotom u 21h gledatelji mogu pratiti humorističnu seriju Punom parom, koje je okupila elitnu ekipu; glazbu je skladao Arsen Dedić, scenograf je Željko Senečić, a sjajnu glumačku ekipu čine Zvonko Lepetić, Ivo Serdar, Mustafa Nadarević, Fabijan Šovagović, Vanja Drach, Ana Karić, Lela Margitić, Božidar Orešković, Relja Bašić i drugi.

Foto: Promo

Serija Punom parom okupila je elitnu ekipu

U četvrtak 20.4. u 20:05 na rasporedu je dokumentarni film Pola stoljeća diska, koji oživljava pionirski period disko groznice u Hrvatskoj. Sniman je u Jelsi, Opatiji, Rijeci, Splitu, Zagrebu i Parizu uz pomoć pedesetak sugovornika, ilustriran arhivskim snimkama, fotografijama i dokumentima iz toga vremena te suvremenim snimkama lokacija.

Foto: Promo

Pola stoljeća diska oživljava pionirski period disko groznice u Hrvatskoj

Tjedan iza, 27.4. u 22h na programu je film Čefuri raus!, priča o odnosu između Slovenaca i "južnjaka" prepunom netrpeljivosti koja je osobito eskalirala nakon raspada nekadašnje zajedničke države. No, upravo ta priča o miješanju identiteta daje filmu gotovo nostalgičarsku notu i čini ga lako shvatljivim publici na ovim područjima. Za ulogu oca u ovom filmu Emir Hadžihafizbegović je osvojio nagradu za najboljeg glumca na 23. međunarodnom festivalu u Cottbusu.

Foto: Promo

Za ulogu u filmu Čefuri raus!, Emir Hadžihafizbegović osvojio je nagradu za najboljeg glumca

Na rasporedu je i ciklus filmova s jednim od najboljih hrvatskih glumaca – Fabijanom Šovagovićem. Filmovi Breza, Imam dvije mame i dva tate, Događaj, Hranjenik, Lisice, Kuća, Seljačka buna, Novinar, Hoću živjeti, San o ruži, Hi fi, Sokol ga nije volio prikazivat će se od 17.4. do 23.5., svakog ponedjeljka i utorka u 22h. Vikendi su kao i uvijek rezervirani za svjetske klasike, a posebno izdvajamo vikend s Ingmarom Bergmanom, od 28.4. do 30.4. u 18h na programu se prikazuju filmovi: Sedmi pečat, Divlje jagode i Djevičanski izvor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije