Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILM D. MATANIĆA

Film “Majka asfalta” nadahnut je tužnom istinitom pričom

matanić
Arhiva VL-a
04.12.2010.
u 18:02

- Film je nadahnut novinskim člankom otprije nekoliko godina. Riječ je o tužnoj priči koja se doista dogodila, a kad smo počeli snimati, pojavila se još jedna, slična priča - kaže redatelj.

To je najatipičniji božićni film koji je ikad snimljen, a u kina dolazi u pravo vrijeme. U danima kad se puno govori o obiteljskom nasilju, kad u društvu postoji niz problema, a istodobno ljudi opet kreću u bjesomučne božićne kupnje - govori redatelj Dalibor Matanić o svom filmu “Majka asfalta” koji 9. prosinca stiže u hrvatska kina.

Priča je to o još jednom tužnom razvodu. Mare (Marija Škaričić) i Janko (Janko Popović Volarić) mladi su par čiji je brak u krizi. Zbog suprugova zlostavljanja Mare je primorana s njihovim sedmogodišnjim sinom Brunom na božićnu večer napustiti obiteljski dom. Nema kamo otići pa živi u svom automobilu na parkiralištu trgovačkog centra. Primjećuje je tek zaštitar Milan (Krešimir Mikić), koji cijeli život žudi za ljubavlju i obitelji.

- Film je nadahnut novinskim člankom otprije nekoliko godina. Riječ je o tužnoj priči koja se doista dogodila, a kad smo počeli snimati, pojavila se još jedna, slična priča - kaže redatelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije