Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizvjesni trenuci

Evo što će snaći kraljicu Camillu nakon Charlesove dijagnoze: Stiže težak period

Foto: Reuters/Pixsell
1/18
06.02.2024.
u 10:09

Nakon što je kralju Charlesu dijagnosticiran karcinom, britanski mediji raspisali su se i o kraljici Camilli te njezinim dužnostima koje je očekuju

Nakon što je britanskom kralju Charlesu dijagnosticiran rak, prema pisanju tamošnjih medija sada se očekuje kako će kraljica Camilla, inače njegova supruga, pojačati svoje kraljevske angažmane i tako pružiti podršku svom voljenom kralju. Ova 76-godišnjakinja najstarija je članica kraljevske obitelji u službi i podrazumijeva se da će nastaviti obavljati svoj posao, a dok će se kralja Charlesa djelomično i osloboditi nekih obaveza, o čemu smo već pisali, a što su kralju svakako preporučili liječnici.

Iza nje je već nekoliko napornih tjedana zato što je obavljala razne poslovne angažmane dok se 75-godišnji monarh oporavljao kod kuće nakon što je napustio londonsku kliniku u kojoj je operirao povećanu prostatu. U istoj poliklinici operaciji se podvrgnula i princeza Kate kojoj su ondje odradili zahvat na abdomenu.

Camilla je proteklog vikenda pratila Charlesa na misi u Sandringhamu, a on se kod kuće treba oporavljati nakon operacije prostate. Vratio se u London kako bi što prije krenuo s liječenjem raka o kojemu zasad nije otkriveno puno detalja. Zbog kraljeva zdravstvenog stanja princ William vraća se redovnom obavljanju dužnosti nakon što je uzeo pauzu zbog Kate Middleton, koja je bila na operaciji abdomena, a princ Harry ovih dana dolazi u London iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi bio uz svog oca i pružio mu podršku.

Podsjetimo, kralju Charlesu dijagnosticiran je rak, a o njegovu stanju obavijestila je javnost Buckinghamska palača. Iz palače su kazali da je kralj "i dalje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće".  Izvijestili su kako se ne radi o raku prostate te da mu je rak dijagnosticiran dok je nedavno boravio u bolnici gdje je bio na rutinskoj operaciji prostate, prenosi BBC.

 

1/17

 

VEZANI ČLANCI:

 

Britanski tabloid Daily Mail prenio je kako je kralj već započeo s tretmanima liječenja, a neko vrijeme će sigurno biti odsutan od kraljevskih dužnosti koje će svakako umjesto njega obavljati drugi članovi kraljevske obitelji poput kraljice Camille, princeze Anne, princa Edwarda i vojvotkinje Sophie. Iz palače nisu podijelili detalje o točnoj kraljevoj dijagnozi niti u kojem stadiju je rak.

"Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je tražio liječenje povećane prostate. Stanje Njegova Veličanstva je benigno i otići će u bolnicu na korektivni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni za kratko razdoblje oporavka", poručio je glasnogovornik kraljevske obitelji.  Otkrivanje detalja o zdravlju kralja za britansku je kuću neuobičajeno, no izvori iz palače tvrde da se kralj na ovaj potez odlučio kako bi potaknuo druge muškarce koji možda imaju simptome da odu na pregled.

U bolnici ga je posjećivala supruga Camilla i prije nego što je Charles otpušten s liječenja izjavila je kako se njezin suprug osjeća odlično i veselio se povratku kući. Charles je operiran u privatnoj londonskoj klinici gdje je u isto vrijeme, samo na drugom odjelu, bila i njegova snaha Kate Middleton koja je u ovoj klinici bila zbog operacije abdomena. Do ove dijagnoze i nedavnog posjeta bolnici zbog povećane prostate kralj Charles je bio dobrog zdravlja i tek povremeno je imao problema s bolovima u leđima.

 

VIDEO: 'Optužnica je protiv mene podignuta u rekordnom roku, ja nisam imala 'radost' koja će mi pomagati'

Komentara 7

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
10:33 06.02.2024.

Ima jos konjusara koji su i ocevi nekima od kraljevskje loze, kamila ne brini

VI
Vivian
10:39 06.02.2024.

oh, i meni naviru suze.

Avatar SexyLolly21
SexyLolly21
02:04 07.02.2024.

Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije