Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIDIJA ASANOVIĆ

Evo kako danas izgleda pjevačica koja je pjevala 'Dečko ajde oladi' i 'Mangup'

Lidija Asanović
Foto: Screenshot
1/3
20.02.2018.
u 11:57

Lidija je prije 33 godine s grupom Poslednja igra leptira pokorila pop scenu bivše države, a 3 godine poslije sa Srebrnim krilima pjevala je pjesmu "Mangup" na Eurosongu. Danas živi u Njemačkoj

Jedan od najvećih hitova 80-ih godina u bivšoj državi bila je pjesma "Dečko 'ajde oladi", koju je pjevala beogradska grupa Poslednja igra leptira, predvođena legendarnim Nešom Leptirom.

Generacije Zagrepčana znaju Nešu i po jingleu Radija 101 "Ja sam mali, al' sam vrijedan, i slušam Radio 101". Na megahitu "Dečko ajde oladi" prvi put se široj javnosti predstavila tada 17-godišnja pjevačica, Zagrepčanka Lidija Asanović.

Nakon uspjeha ove pjesme, Lidija nije nastavila suradnju s Nešom, nego je postala pjevačica Srebrnih krila. Najveći uspjeh s njima bio joj je nastup na Eurosongu 1988. u Dublinu. S pjesmom "Mangup" Rajka Dujmića i Steve Cvikića osvojili su šesto mjesto. Premda se očekivalo da će Lidija nastaviti suradnju sa Srebrnim krilima, ona je napustila pjevanje, a u grupi ju je zamijenila Vlatka Pokos.

Lidija se u međuvremenu udala, živi u Njemačkoj, a zanimljivo je da je na Facebooku o sebi napisala "profesionalna pjevačica, bila sam na Eurosongu u Dublinu 1988. s Johnnyjem Loganom i Celine Dion".

Prije dvije godine internetom se proširio trač kako je Lidija poginula u prometnoj nesreći. Srećom, to je bio još jedan od morbidnih hoaxova.

Komentara 15

PE
peugeot
12:45 20.02.2018.

Dobra pjesmica. U istom zanru predlazem vam da na YouTube poslusate pjesmicu "Apsolutno tvoj" sarajevske grupe "Mirzino jato". Prijatno slusanje!

SA
Shariel Aron
14:17 20.02.2018.

Lidija je svjetsko čudo.Jedna od rijetkih Romkinja koja se udala punoljetna.

Avatar Feral
Feral
16:41 20.02.2018.

Dobra pjesma i danas je rado poslušam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije