Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DODIRNI MI KOLJENA'

Sjećate li se Zane Nimani? Evo kako danas izgleda nekadašnja pop zvijezda!

Zana Nimani
Foto: Screenshot
1/3
01.12.2017.
u 09:10

Vjerojatno ne postoji osoba koja je tada odrastala, a da nije pjevušila hit "Dodirni mi koljena", koji je mnogo godina kasnije obradila i Severina. Pjesmu je napisala Marina Tucaković kojoj je to bio prvi veliki hit, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorica glazbene scene Jugoslavije.

Početkom 80-ih Zana Nimani (56) bila je najveća pop-zvijezda bivše države. Vjerojatno ne postoji osoba koja je tada odrastala, a da nije pjevušila hit "Dodirni mi koljena", koji je mnogo godina kasnije obradila i Severina. Pjesmu je napisala Marina Tucaković, kojoj je to bio prvi veliki hit, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorica glazbene scene Jugoslavije.

Zana se javnosti predstavila 1980. godine kada je počela pjevati u grupi koja je nosila njeno ime – Zana. Osnovali su je klavijaturist Zoran Živanović i gitarist Radovan Jovićević.

Pet godina poslije Zana je napustila grupu i krenula u solo karijeru, iz koje posebno valja izdvojiti duet "Jabuke i vino" sa Željkom Bebekom. Nakon što je 1986. izdala album "Noćas pjevam samo tebi" Zana Nimani se prestala baviti glazbom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila kćer Teu. Nekoliko mjeseci nakon toga napustila je Beograd u kojem je živjela i odselila u Kanadu. Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u tvrtki koja se bavi menadžmentom, dok suprug Đorđe radi na željeznici.

Kako pišu srpski mediji, Zana se više ne bavi pjevanjem, no kći Tea naslijedila je njen talent. Pjevala je u nekoliko mjuzikla, no nije se profesionalno posvetila pjevanju. Nevjerojatno sliči majci, a neki kažu da se i ponaša kao ona.


 

Komentara 44

MI
m.ivanisevic2
09:48 01.12.2017.

Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u tvrtki koja se bavi menadžmentom Ovo može samo napisati samo novinar. Inače, poznato je da je pravo kao struka nadasve univerzalno. Tako da se osoba koja završi pravo u Hrvatskoj (ili Srbiji)bezz problema može zaposliti u Kanadi kao direktor prodaje. Dapače, to je bilo presudno kod odabira kandidata.

KE
kentie
10:25 01.12.2017.

ovak Norway: ne batali, blati i zapali....Zana Nimani je bila umjetna plavuša, to se znalo, naravno, čak i onda...i te kako, dakako...imala je dobre noge i lijepo su joj stajale minice....pripadnica je novog vala u rocku 80-tih...i to je to..

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
15:05 01.12.2017.

Zana, pozdravljam Te ovim putem i želim svako dobro Tebi i obitelji. Pozdrav suprugu Đorđu, kao kolegi po željezničarskoj liniji. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije