Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski kralj

Evo gdje boravi kralj Charles otkako mu je dijagnosticiran rak: Pronašao utjehu na ovom mjestu

Foto: Reuters
1/22
11.02.2024.
u 18:30

Britanskom kralju Charlesu III. nedavno je dijagnosticiran rak, a sada je poznato gdje je pronašao mjesto za utjehu u ovim teškim trenucima.

Nakon što je 75-godišnjem britanskom kralju Charlesu III. dijagnosticiran rak, mjesto za liječenje odabrao Norfolk i rezidenciju Sandringham kao najbolju moguću destinaciju za oporavak. - Boravak u Sandringhamu kralju pruža utjehu. Još je u jednom od turističkih vodiča spomenuto kako je upravo tamo uživao u čaju za doručak i popodnevnom čaju ispred svojih prekrasnih vrtova. Čak i kada je kuća otvorena za javnost, on i dalje u njoj boravi i to obično na katu – otkrio je dobro upućeni izvor kraljevskoj obitelji za britanske medije. 

Kralj je još 2017. godine preuzeo brigu o kući i imanju, a Sandringham je već dugo jedan od omiljenih među članovima kraljevske obitelji. Ako se prisjetimo, prošlog su se petka Charlesu ondje pridružili stariji sin princ William, snaha princeza Kate Middleton i njihovo troje djece. Inače, Kate Middleton trenutno se oporavlja od operacije abdomena. 

Podsjetimo, Buckinghamska palača objavila je kako je britansko kralju nakon rutinske operacije povećane prostate dijagnosticiran rak, a pritom ne otkrivajući o kakvom je karcinomu riječ. Upravo zbog svojeg zdravstvenog stanja bio je primoran otkazati sve svoje javne angažmane. 

 

1/10

 

VEZANI ČLANCI:

 

Kraljevski biograf Robert Hardman bio je gost za Dnevnik Nove TV te je otkrio što će se dogoditi u slučaju da kralj Charles III. više ne može izvršavati svoje obveze i tko će o tome odlučivati. - Ako dođe do toga da je monarh zaista nesposoban tada imamo "petorku". Ona, ponovno, uključuje bračnog druga monarha, premijera, predsjedavajućeg donjeg doma parlamenta i dva najstarija suca u zemlji.

Oni moraju odlučiti je li kralj nesposoban i ako odluče da jest onda imenuju svojevrsnog namjesnika. Namjesnik je obično prijestolonasljednik Dakle, u tome slučaju, William bi, prema svemu osim imenom postao monarh, tako da nam nije potreban proces abdikacije. Mi jednostavno imamo drugačiji sustav – kazao je. 

 

VIDEO: Nakon prisnih fotki s producentom Ella Dvornik objavila znakovitu poruku: 'Kako je bilo dobro...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije