Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KAKO ON IMA VIŠE?!'

Bijes, ljubomora i podmetanja: Rat na BBC-u nakon objave plaća najvećih zvijezda

Chris Evans
Foto: Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL
1/3
20.07.2017.
u 09:29

'Zamislite sve talentirane doktore i medicinske sestre koje možemo financirati s novcem koji se troši na vaš posao bez talenta'

Objavom podataka o plaćama zvijezda BBC-a, ova britanska medijska kuća izazvala je pravu lavinu reakcija.

Televizijski voditelj Chris Evans apsolutni je 'pobjednik' kad je basnoslovna plaća u pitanju. Svojim angažmanom zarađuje čak 2.2. milijuna funti!

Na tu su cifru odmah reagirali njegovi kolege, a najveću zavist pokazao je Gary Lineker, također voditelj, koji je na Twitteru napisao:

- Ovo otkrivanje plaća od strane BBC-a je potpuna sramota... Mislim, kako je moguće da Chris Evans zarađuje više od mene?

 

Za usporedbu, Lineker je plaćen od 1,750.000 do 1,799.999. funti, piše The Guardian.

Ovo prepucavanje, čini se, nije najbolje sjelo građanima i javnim osobama, koji su uputili oštre kritike voditeljima, ali i BBC-u.

- Nikad nisam vidjela više pohlepe i samodopadnosti u nekom prepucavanju. Vi ste svi puno previše preplaćeni za ono što radite! - samo je jedan od komentara.

- Trebali ste jednostavno šutjeti. Ovako ste ispali užasno plitki.

- Zamislite sve talentirane doktore i medicinske sestre koje možemo financirati s novcem koji se troši na vaš posao bez talenta.

- Kako itko može biti plaćen više od medicinske sestre, vatrogasaca ili učiteljice? Kakvu vi točno ulogu imate u društvu?

Kritike dolaze i zbog očite razlike u plaći između muškaraca i žena. U 10 najplaćenijih zvijezda BBC-a samo je jedna žena. A u odnosu na kritiziranih 2 milijuna Evansovih funti, Claudia Winkleman plaćena je 'samo' od 450.000 do 500.000 funti

 

Komentara 6

Avatar maxist
maxist
11:15 20.07.2017.

HRT nema ljudi tog ranga i renomea,ali ovo -dati će im veliki motiv rukovodstvu da se pozove na "praksu" pa si podeblja plaćetine.......uostalom odavno zaobilaze zabrane i barijere vlade s limitima...

Avatar Joejordan
Joejordan
11:44 20.07.2017.

I kad netko kaže dijetu da uči u školi zašto???bolje ne učiti budi lopov bolje ćeš proći u životu, jer to je i onako bolje cijenjeno i plaćeno nego kad pridonosiš društvu pogledajte samo od političara pa nadalje što su vulgarniji i više kradu narod im daje više šansi da još više ukradu, zato bolje neka bude bilo što nego izučen jer to mu se neće isplatiti kao recimo nogomet ( politika krimnalnuk) i ovakvi poslovi kao ovi na TV ju, što više pridonosio društvu to te više jebu i smatraju te ludim kako političari tako i narod, pa tako da narod uvijek dobije ono što traži i zaslužuje ni manje ni više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije