Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 60. GODINI

Estrada tuguje: Domaći glazbenik preminuo od posljedica koronavirusa

Žekljko Lapec
Foto: RTL
1/3
14.04.2020.
u 16:59

- Mi smo još prije 20 godina skupa igrali nogomet, i tek poslije sam saznao da je krajem 80-ih imao nekoliko grupa i snimio albume s grupom Amadeus. Bio je super osoba, vedar i nasmijan. Nemam riječi, kazao je Boris Đurđević

Domaći glazbenici opraštaju se na društvenim mrežama od Željka Lapeca, glazbenika koji je danas preminuo u 60. godini od posljedica koronavirusa.

- Ne vjerujem još uvijek. Zadnji put smo se čuli 18. ožujka. Tada je još bio doma i rekao mi je da su mu dijagnosticirali koronavirus, te da se brine jer ima astmu. Prije izbijanja epidemije u Hrvatskoj bio je kod sina u Austriji i tamo se zarazio. Kada se vratio u Hrvatsku otišao je u samoizolaciju, i ubrzo su se pojavili simptomi. Nakon toga je otišao u bolnicu i više ga nisam mogao dobiti, utučeno nam je kazao njegov kolega glazbenik Darus Despot.

Tužan je bio i Boris Đurđević iz Colonije, koji je na Facebooku Lapecu uputio posljednji pozdrav.

- Mi smo još prije 20 godina skupa igrali nogomet, i tek poslije sam saznao da je krajem 80-ih imao nekoliko grupa i snimio albume s grupom Amadeus. Bio je super osoba, vedar i nasmijan. Nemam riječi, kazao je Đurđević. 

Lapec je krajem 80-ih  svirao u nekoliko bendova, da bi 1990. osnovao grupu Amadeus. Odmah su snimili prvu kazetu 'Zvijezde padaju'. Sljedeće godine, u suradnji s poznatim tekstopiscem i autorom Željkom Pavičićem snimili su i drugu kazetu pod naslovom 'Kud će suza nego oku'. S tog albuma su pjesmom 'Fakinčina' nastupili na Zagrebfestu i zauzeli drugo mjesto iza Maje Blagdan. Najveću popularnost stekao je 90-ih pjesmom 'Fajrunt'. 

Žekljko Lapec
1/7

Domaći gledatelji mogli su ga upoznati i prije tri godine, kada se natjecao u RTL-ovom pjevačkom showu "Nikad nije kasno". O njemu se pisalo i kada je u 42. godini postao najmlađi djed u Hrvatskoj budući da mu je kći Sara rodila s 15 godina. Osim nje Željko je imao još troje djece. Posljednjih 20 godine radio je u svojoj agenciji za zastupanje osiguranja, no vikendom je svirao gaže na svadbama. 

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nordic
18:43 14.04.2020.

počivao u miru. 🙏

ZA
zagabria5
20:42 14.04.2020.

Poznavao sam ga, bio je dobar čovjek. Počivao u miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije