Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'potjera'

Ekipa osvojila nagradu od 16.500 eura, lovac Dean Kotiga imao samo četiri koraka u završnoj potjeri

Foto: HRT
1/6
08.02.2023.
u 20:01

'Kako se naziva pizza s rajčicom, sirom i gljivama, prema jednom od sastojaka?', jedno je od pitanja na koje Kotiga nije znao točan odgovor. Dean nije znao ni koliko najviše realnih rješenja može imati kubna jednadžba.

U večerašnjoj epizodi kviza 'Potjera' natjecateljima je pošlo za rukom osvojiti novčanu nagradu. Naime, večeras su se natjecali magistar ekonomije Filip iz Zaboka,  psiholog Daniel iz Rijeke, studentica Ivana iz Zagreba i knjižničar Aleksandar iz Pule koji su stali nasuprot lovca Deana Kotige.

Igru je otvorio kapetan Filip koji je u svojoj prvoj minuti osvojio 2500 eura, a na ploči je odlučio uzeti višu ponudu koja je iznosila 8000 eura te je uspio pobjeći lovcu i doći do završne potjere.

Drugi je pred lovca stao Daniel koji je nakon brzopotezne minuta imao 3500 eura. Kao i kapetan, i Daniel se odlučio za višu ponudu koja je iznosila 13.000 eura, no Kotiga ga je uspio uhvatiti.

Iduća se natjecala Ivana koja je svojim znanjem osvojila 1500 eura, a na ploči potjere odlučila se za višu ponudu od 5000 eura. Ivana je uspjela pobjeći Deanu te došla do završne potjere.

Posljednji natjecatelj koji se predstavio je Aleksandar. On je u prvoj minuti osvojio 3500 eura, a na ploči je uzeo srednju ponudu koju je uspio i obraniti. 

Ekipa je u završnoj potjeri branila iznos od 16.500 eura. Uz tri koraka prednosti koja su imali, u dvije minute ponudili su još devet točnih odgovora te skupili ukupno 12 koraka prednosti. Nakon završne potjere natjecatelja, voditelj Joško Lokas kazao im je da 'ništa nije izgubljeno'.  Na to se prije svoje završne potjere referirao i lovac.

- Ne da sve nije izgubljeno, kako vi kažete, nego su kod ovog broja kod kojeg je već polagano ... 13 ili 14 koraka bi, recimo bilo okej... 12 je najbolje od loših, recimo to tako. Duge su te dvije minute, ne znam što bih vam rekao. Svašta može biti - rekao je Kotiga koji je u svoje dvije minute završne potjere imao samo četiri koraka. Dean je imao nekoliko pitanja na koja nije znao odgovor, a ekipa je znala te su na taj način osvojili nagradu.

'Kako se naziva pizza s rajčicom, sirom i gljivama, prema jednom od sastojaka?', glasilo je jedno od pitanja na koje Kotiga nije znao točan odgovor. Rekao je da se radi o capricciosi, no točan odgovor je pizza funghi. Dean nije znao ni koliko najviše realnih rješenja može imati kubna jednadžba, još jedno od pitanja na koje Kotiga nije znao odgovor je glasilo: 'Koja je svjetska država s površinom manje od 50 hektara i s manje od 1000 stanovnika?'. Ekipa je odgovorila da je riječ o Vatikanu. Zadnje pitanje završne potjere glasilo je: 'Po kojoj su pustinji nazvani jezici kanuri, kanembu i zaghawa', a Kotiga se našalio:

- Ma Joško, odite vi lijepo doma. Koje su to riječi? Koristite hrvatske riječi? - govorio je dok mu je vrijeme curilo.

Podsjetimo, s dolaskom 2023. godine u Hrvatskoj je uvedena nova valuta - euro, a tome su se prilagodili i televizijski kvizovi. Tako se u 'Potjeri' promijenio i iznos koji natjecatelji dobiju za svaki točan odgovor tijekom brzopotezne minute. Iznos koji su ranije osvajali bio je 3500 kuna, a sada se on nešto povećao te iznosi 500 eura.

VIDEO Deset godina od smrti Krste Papića: Imao je dramatičan život, a blizanke je dobio u 71. godini

 

Ključne riječi

Komentara 1

SB
sinisa.budimir.18
08:15 09.02.2023.

Zabiravijo odgovore !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije