Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvizomanija

Oni znaju sve sportske finte i trikove

sportski pub kviz
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
14.03.2016.
u 14:13

Većina sudionika kviza nogometom se bavi(la) i inače te im je ovakva igra o poznavanju sporta izazov i zabava, kao “supkultura”. Natjecanje održano u pet gradova okupilo više od 300 igrača

Osim što kvizomanija trese Hrvatsku, u njoj se osvajaju i rekordi. U četvrtak navečer u sportskom je kvizu sudjelovalo čak 79 momčadi u pet gradovaZagrebu, Zaprešiću, Splitu, Rijeci i Metkoviću, najviše gradova dosad. Rekord bi bio oboren da jedna momčad nije diskvalificirana.

– Nemam straha da nećemo oboriti rekord već idući put kada nam se pridružuju još dva grada. Jučer je bilo više od 300 igrača – govori nam jedan od organizatora sportskih kvizova Vlado Boban. U četvrtak smo kviz pratili u kafiću Hub Cooltura na Sigečici.

U iskusnoj momčadi je sportski novinar Željko Vela tek treći po znanju, šale se njegovi suigrači

– Svakog četvrtka ovdje je nogometni kviz, a utorkom s tematikom NBA lige – kaže Ivan Dominik, Vladin kolega. Ovakav je kviz, inspiriran Facebook stranicom Nogometne ikone (ima 35.000 lajkova), dosad održan 16 puta, drugi put u Hub Coolturi, prepoznatoj kaodobar prostor.

– Nogomet i pub su povezani. Ime smo lokalu dali zbog ovakvih, “supkulturnih” događanja. Stvori se i navika dolaženja, pa je za nas ugostitelje ovo odlična priča – kaže Almir Čović, vlasnik Hub Coolture. Većini je igrača od 18 do 28 godina, mnogi još igraju u nižim ligama, no većina su u kvizaškom smislu – amateri, objašnjava Dominik.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Pitanja sastavlja šest ljudi, a uvjerili smo se da nisu nimalo laka. Ima i slikovnih i s videom. Neke su se momčadi već isprofilirale kao vrhunske. U megakvizu su pobijedile Piast Gliwice iz Splita, u pripetavanju s također splitskom Fiorentinom. I Sestre Šegetin su kvizaška sila, kao i Vukovi okruga Madison u kojoj kviz igra i sportski novinar Željko Vela!

– Zašto govorite da je ovo “Velina momčad”, pa on je tek treći igrač, šale se njegovi suigrači, koji su redovito u vrhu i šale se da su nakon 10. pobjede prestali brojiti. MVP Fantazisti također su uspješni. Marko Gašpić sportske kvizove organizira i u kafiću gdje radi – MVP-u u Ciboni.

– Fali nam ključni igrač Teodor Borisov iz Bugarske, koji je došao preko Erasmusa – kaže Gašpić koji je u kvizovima još otkad su bili u Booksi. I za njega je nogomet najbolja tematika, ništa drugo ne može privući toliko ljudi.

Komentara 1

DU
Deleted user
22:59 14.03.2016.

Odlične fotografije portreta u intrijeru! Bravo Luka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije