Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u staroj gradskoj jezgri

Dubrovnik je dobio svoj prvi gay bar, na otvorenju partijali brojni poznati Hrvati

Foto: Grgo Jelavić/Pixell
1/13
08.05.2022.
u 11:20

Na otvorenje su stigli brojni poznati Hrvati među kojima su Matija Vuica, Gianna Apostolski koja je kuma kluba, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i Andrija Seifried odjeven kao Mani Gotovac koji je izrezao tortu.

Sinoć je Dubrovniku otvoren prvi gay bar Milk uz nastup poznate violončelistice Ane Rucner i queer performans umjetničkog kolektiva House of Flamingo. Na otvorenje su stigli brojni poznati Hrvati među kojima su Matija Vuica, Gianna Apostolski koja je kuma kluba, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i Andrija Seifried odjeven kao Mani Gotovac koji je izrezao tortu.

Inače, bar je ime dobio po prvom gay dužnosniku u povijesti Kalifornije, Harveyju Milku koji je bio aktivist i vođa LGBT zajednice u San Franciscu te prvi političar u Americi koji je priznao da je gay.

07.05.2022., Ulica Marojice Kaboge, Dubrovnik - Veceras je u povijesnoj jezgri grada u Ulici Marojice Kaboge otvoren "Milk", novi bar koji je namijenjen gay populaciji. Kuma bara je Gianna Apostolski. Program je otvorila Ana Rucner, a nakon nje je nastupio queer sastav House of Flamingo. Nezaobilazni Andrija Seifried outfitom i stilom je kopirao Mani Gotovac. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Inspiraciju za uređenje pronašli su u najboljem londonskom members klubu Annabel's. Budući da je spomenuti klub bio svojevrsni uzor, prostorom Milk bara dominiraju ogledala, baršun, šaroliko cvijeće, životinjski uzorci, kao i drugi neizostavni detalji koji podsjećaju na popularna mjesta svjetskih metropola, a uz dva arhitekta, za uređenje prostora najviše je zaslužan i jedan od vlasnika, dubrovački ugostitelj Tomislav Ivušić

Suvlasnik i direktor bara Vicko Lazo uoči otvorenja pozvao je i hetero osobe da posjete bar jer su dobrodošli svi koji šire ljubav i toleranciju te imaju dobre namjere bez ikakvih predrasuda.

VIDEO Gotovo je! Prljavo kazalište se raspalo, Fileš zabranio nastupe

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Mican999
Mican999
11:37 08.05.2022.

A zašto bi Željka Markić bila na aparatima? Zato jer si ti i takvi za lječenje? Jedno je sigurno da normalni niste.

CO
coruption
11:45 08.05.2022.

čini se da vlasnik neželi živjeti od ovoga posla, nisam znao da su svi ostali barovi homofobni diskriminatorni u Hrvatskoj

PR
prdonja
19:31 08.05.2022.

To bi trebalo biti u tišini i bez reflektora,kaj ako ih neko prepozna iz hoda za život?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije