Naslovnica Showbiz TV

Doris, Tereza i Vanna o svemu što su dale, ali i dobile od glazbe

Doris je ispričala kako je bila glavna u svojoj ulici jer je svu tu festivalsku čaroliju mogla doživjeti izbliza. Neke važne trenutke ipak ne pamti, primjerice prvi nastup na natjecanju za pjesmu Eurovizije kad se osjećala kao pod anestezijom.
16. prosinca 2017. u 22:05 1 komentara 813 prikaza
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
Pogledajte galeriju 1/17

Tri velike pjevačke dive – Tereza Kesovija, Doris Dragović i Vanna, uz pomoć muških kolega Stjepana Jimmyja Stanića i Jacquesa Houdeka u večerašnjemu su se izdanju hvaljene HRT-ove emisije A-strana osvrnule na sve ono što su dale, ali i dobile od glazbe.

Ksenija Urličić: 'Savjetovala sam zetu Kazimiru da na HRT uvede jezičnu policiju'

Što su im značili festivali, je li splitska publika Terezi dala ono najvrednije, kako je velikane splitskoga festivala doživljavala Doris, koliko je teško ili lako uspjeti, zašto si manje kritičan na svojim početcima, koliko znači pomoć kolega, samo su neka pitanja na koja su gosti odgovarali Dušku i Ivanu. Uz podršku koju su dale mladim pjevačima, zvijezde su svojim izvedbama zadivile i njih i gledateljstvo u studiju.

Pljesak kojim je publika zahvalila Terezi na neponovljivoj izvedbi Je suis malade trajao je nekoliko minuta. Bila je to večer velikih pjevačkih zvijezda dugih karijera, koje su se pričama o usponima i padovima prisjetile nekih dragocjenih trenutaka koje ništa ne može zasjeniti. Tereza se prisjetila prvoga snimanja s glazbenim sastavom 4M, trenutka kad ju je primijetio njezin budući suprug i što je rekla kad ju je Nikica Kalogjera nagovarao da pjeva Nono, moj dobri nono. Komentirajući zlatno doba festivala prisjetila se i tri vječna muška glasa Vice, Miše i Olivera.

Doris je ispričala kako je bila glavna u svojoj ulici jer je svu tu festivalsku čaroliju mogla doživjeti izbliza. Neke važne trenutke ipak ne pamti, primjerice prvi nastup na natjecanju za pjesmu Eurovizije kad se osjećala kao pod anestezijom. S toliko godina iskustva na sceni još uvijek ne zna što to obilježi karijeru. I zato je njezin odgovor najjednostavniji: „Sve je to kako ti padne grah.”

Mladim su pjevačima večerašnji gosti bili prava inspiracija. „Ubila je pjesmu”, izjavila je Vanna oduševljena izvedbom Antonele Đinđić i savjetovala mladoj ekipi da slijedi impuls koji imaju u sebi. „Kombinacija talenta i mladenačke neustrašivosti najjača je na svijetu”, dodala je Vanna. Koliko su te pjevačke dive jednostavne i neponovljive, najbolje je posvjedočio Jacques Houdek, koji je sa svakom od njih snimio duete. Istaknuo je zadovoljstvo suradnjom koju su ostvarili kao „tri dive i div”, kako ih je slikovito opisao.

Da su prave vrijednosti neprolazne, najbolje je dokazao Stjepan Jimmy Stanić pridruživši se Ivi i Gordani u izvedbi pjesme Prolazi sve. Nakon toga je u svojemu neponovljivom stilu izveo Mimi. Vanna je otpjevala Izmiješane boje, Doris Krive ljude i zajedno sa Jacquesom Ima nešto u tome. Jacques je nakon dueta s Terezom poželio da svi mladi pjevači dobiju priliku barem jednom u životu pjevati s najvećim zvijezdama.

Snimka večerašnjega izdanja emisije A-strana dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, a sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji mogu se pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na stranici B-strana na Facebooku.

Jacques Houdek HAIR TUTORIAL Jacques se vratio svom zanimanju: 'Evo kakvih sve frizura ima' Studentica stomatologije Genijalna 18-godišnja Dora nadmudrila je Deana Kotigu u 'Potjeri' A-strana Ovi glazbenici su kao mladi sanjali da će promijeniti svijet i još nisu odustali!
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • oxymoron:

    Izvrsna emisija. Izvrsni gosti. Tereza razbila! Koja energija, karizma i glas!