Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Danijel Despot: Supruzi se pretjerano sviđa sve što radim

Foto: Krasnodar Peršun/HRT, Pixsell
1/4
29.07.2017.
u 23:33

Iako vodi i uređuje emisiju "Ritam ljeta" novinar i urednik na HRT-u priznaje da nije obožavatelj toga godišnjeg doba. Priča kako izgleda njegov idealan odmor te otkriva što zanima njegova sina Davida, kojeg ima sa suprugom Kristinom.

Danijela Despota, novinara i urednika na HTV-u, trenutačno gledamo u emisiji “Ritam ljeta”, koja će se emitirati sve do 14. rujna. Znači li to da će cijelo ljeto provesti na prisavskoj “plaži” ili će ipak uspjeti sa suprugom Kristinom i sinom Davidom pobjeći na godišnji odmor nekamo na Jadran? Otkrio nam je i kako se osjeća u showbiz vodama već 15 godina, što mu je inspiracija u radu i
planira li nove projekte u jesenskoj HTV-ovoj shemi.

Nepunih je mjesec dana iza emisije “Ritam ljeta” – jeste li zadovoljni gledanošću?

Ljetno je doba uvijek nezahvalno za televizijske projekte, televizija se gleda sporadično i ukupna je gledanost manja; u tom okružju mi smo s emisijom “Ritam ljeta” postigli zadovoljavajući uspjeh i privukli znatan broj gledatelja.

Koja je vaša uloga u emisiji i kako izgleda jedan dan od jutra do večeri kada ste voditelj?

U emisiji “Ritam ljeta” preuzeo sam ulogu voditelja i na dan emisije posvećen sam pripremi za studijsko vođenje emisije, što obuhvaća iščitavanje svih priprema, scenarija i biografija gostiju. Kao i sve emisije, i ova se priprema danima unaprijed. Tjedan u kojem sam vodio urednički je nadgledala Gabrijela Perišić, a operativni dio uredničkog posla – istraživanje, pronalaženje gostiju,
određivanje teme, priprema gostiju, pisanje scenarija, tehničke specifikacije glazbenih brojeva – odradila je ekipa s kojom sam ovu sezonu radio i “Volim nedjelju”, a to su Tanja Tušek i Irena Košar.

Do kojeg je datuma planirano da ide emisija i hoćete li je cijelo vrijeme raditi u zagrebačkom studiju, s takozvane studijske plaže?
Emisija je planirana do 14. rujna i cijelo će ljeto baza biti u zagrebačkom studiju, ali će se javljanjima uživo popratiti svi relevantni društveni događaji na obali i kontinentu. Inače, scenografiju za emisiju izradio je naš dugogodišnji suradnik, scenograf Dragutin Broz.

Kada ćete na pravu morsku plažu i kamo?
Moj odmor počinje 24. srpnja i provest ću ga u miru turistički neprebukirane Šolte, gdje roditelji posjeduju apartman u uvali Nečujam. Iako sam više planinski tip – odmor je za mene zelenilo i ugodna temperatura – zbog supruge Kristine i sina Davida preživjet ću dva tjedna mora.

Znači li to da baš i ne volite ljeto, kupanje, sunčanje?

Podnosim kupanje, ali teško podnosim sve ostalo vezano uz to: sunčanje, paklenu vrućinu, zaglušnu buku cvrčaka.

Kako bi, onda, trebao izgledati vaš idealni ljetni odmor?

Za mene je idealni ljetni odmor u planinama, po mogućnosti Alpama, na normalnoj radnoj temperaturi, tišina, zelenilo, hladni potoci i mirisne livade.

Gleda li vaš 11-godišnji sin David emisije koje radite i komentira li vaš rad? Je li možda naslijedio očeve gene za novinarstvo?

David tek letimično baci oko na moje emisije i iz pristojnosti kaže da su u redu. Za sada ga ne zanima novinarstvo, ali ga jako zanima snimanje i videomontaža; sam je pronašao program za montažu, naučio osnove uz pomoć uputa na YouTubeu, a upravo je završio i interdisciplinarnu filmsku radionicu Froom.

A supruga Kristina, je li ona vaš najveći kritičar?

Supruga je više podrška nego kritičar, neobjektivno i pretjerano joj se sviđa kako radim, pa je moram tjerati na konstruktivnu kritiku.

Dugo ste u showbiz vodama – osjećate li ikada zasićenje ili umor?

U showbizu sam već 15-ak godina i budući da se u svim svojim projektima trudim termin showbiz rastegnuti do krajnjih granica pa u njega ugurati i teme koje me osobno zanimaju (glazba, film, pa čak i znanost se može prezentirati na zabavan način), nikada mi nije dosadno.

Što je to što vas drži u novinarskim/uredničkim vodama? Što vam daje inspiraciju?

Nepresušna su inspiracija zanimljivi i izvanredni ljudi koje susrećem u poslu, ne znam koji još posao nudi mogućnost da svaki dan upoznajete vrhunske stručnjake, umjetnike ili zabavljače.

Svojevrsni odmak od Zagreba i šušura koji nosi vaš posao pronašli ste u Zaprešiću. Kako to da ste se kao dijete iz centra Zagreba baš tamo preselili i zašto?

U Zaprešiću sam pronašao najbolje iz oba svijeta – mir, tišinu, prirodu, sigurnost malog mjesta – a pritom mi je društvena i kulturna ponuda Zagreba na samo 20-ak minuta vožnje. Nakon uzavrelog koncerta u Zagrebu za manje od pola sata mogu uživati u miru svojeg vrta.

Što planirate raditi nakon emisije Ritam ljeta – imate li u planu neki jesenski projekt?

Pripreme za jesensku shemu već su u punom jeku, od jeseni ću uređivati jednu subotnju, dnevnu emisiju koja bi trebala obuhvatiti društvene, kulturne i sportske subotnje događaje u cijeloj Hrvatskoj.

Planirate li raditi ili već radite i neki novi dokumentarni film?

Svi mi televizijski novinari i urednici imamo svoje planove za dokumentarce, ali to su zasad samo “moje pjesme, moju snovi”, pa dok ti snovi ne postanu izvjesna java, neka i ostanu samo snovi.

Komentara 2

Avatar mrTrobec
mrTrobec
01:50 30.07.2017.

Budi oprezan,to sviđanje je prašina u oči,popustila ti je pažnja,možda ima prijatelja

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
19:15 30.07.2017.

to je i meni rekla. I tebi isto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije