Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavni james bond

Daniel Craig dobio čin vojnog zapovjednika u britanskoj kraljevskoj mornarici

Foto: DPA/Pixsell
1/3
24.09.2021.
u 10:11

Sada uoči premijere svog posljednjeg filma o Bondu "No Time To Die", Craig je proglašen počasnim zapovjednikom u Kraljevskoj mornarici.

Nakon više od deset godina uloge najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, glumac Daniel Craig sada s Jamesom Bondom dijeli još jednu stvar: vojni čin zapovjednika.

'Mandat' britanskog glumca u toj ulozi prošao je u borbi protiv sjenovitih organizacija diljem svijeta, vozio je motor do vlaka u pokretu i natjecao se u pokeru s visokim ulogom u "Casino Royale".

Sada uoči premijere svog posljednjeg filma o Bondu "No Time To Die", Craig je proglašen počasnim zapovjednikom u Kraljevskoj mornarici.

Craig je rekao: "Zaista sam privilegiran i počašćen što sam imenovan činom počasnog zapovjednika u višoj službi."

Željan je pružiti podršku pripadnicima Kraljevske mornarice, s posebnim interesom za obitelji pripadnika mornarice.

Craigovo imenovanje u čin - isto kao i špijun kojeg je utjelovio na ekranu - odražava njegovu osobnu podršku britanskim oružanim snagama i povezano je s naslijeđem koje je stvorio izmišljeni britanski tajni agent.

Foto: IPA/Pixsell, PA/Pixsell, Nisynd/Pixsell
U novom filmu pojavljuje se britanski  ratni brod HMS Dragon, s grbom crvenog zmaja na trupu koji se vidi kako presijeca valove.

Tijekom produkcije filma "No Time To Die", filmaši su blisko surađivali s Kraljevskom mornaricom i Ministarstvom obrane.

Uz pojavu broda HMS Dragon, baza RAF-a Brize Norton u Oxfordshireu korištena je kao lokacija u filmu, 'glumeći' NATO-ovu zračnu bazu u Norveškoj gdje se Bond pridružuje saveznicima iz službe MI6, a kasnije se ukrcava na C-17 Globemaster.

Admiral Sir Tony Radakin rekao je: "Oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu počasnom zapovjedniku Danielu Craigu u Kraljevsku mornaricu."

"Naši počasni časnici djeluju kao veleposlanici i zagovornici službe, dajući svoje vrijeme i stručnost u širenju poruke o tome što naša globalna, moderna i spremna Kraljevska mornarica radi diljem svijeta."

"Daniel Craig poznat je po tome što je posljednjih 15 godina bio zapovjednik Bond - pomorski časnik koji čuva Britaniju sigurnom kroz misije diljem svijeta."

"To je ono što prava Kraljevska mornarica čini svaki dan, koristeći tehnologiju i vještinu na isti način kao i sam Bond."

"Radujem se što će u narednim mjesecima i godinama vidjeti više naših mornara i marinaca."

Kraljevska mornarica zapravo ima nekoliko pravih Bondova u svojim redovima, a zapovjednik Frances Bond pozvan je na sastanak s Craigom prije premijere novog filma.

Bond, sa sjedištem u Portsmouthu, rekao je: "Dosta su me kolege zafrkavale jer sam Bond iz stvarnog života, ali nisam ni zamišljao da ću jednog dana upoznati glumca koji ga je igrao."

"Zaista sam uživao razgovarati s Danielom Craigom i ostatkom glumačke ekipe. Bilo je fascinantno čuti njihove perspektive o radu s oružanim snagama i učiti o holivudskom svijetu."

"Postoje neke čudne sličnosti između onoga što radimo. Imao sam sreću putovati svijetom tijekom službe u Kraljevskoj mornarici, poput glumačke ekipe koja se seli po lokacijama za snimanje."

VIDEO Severina postaje TV voditeljica na novoj televiziji, radit će gdje Ivana Paradžiković

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije