Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong 2017.

Crnogorac Slavko pjeva gol do pasa, nosi štikle i ne mari za kritike

Slavko Kalezić
Foto: Promo/Marija Milić
1/4
16.03.2017.
u 15:34

Predstavnik Crne Gore pojavom je podijelio svoju naciju, zovu ga novom Conchitom Wurst i ide po pobjedu

Ovogodišnji predstavnik Crne Gore na Eurosongu sve je samo ne tipičan Crnogorac. Naime, riječ je o glumcu i pjevaču Slavku Kaleziću (31) čiji je odlazak na Euroviziju podijelio cijelu zemlju. Kalezić je mnogima poznat po natjecanju u regionalnom talent showu “X Factor Adria” u kojem je došao do polufinala nastupima u štiklama i izazovnim plesom na stolu pred žirijem.

– Kada sam doznao da ću biti predstavnik Crne Gore na Eurosongu, počeo sam plakati i vrištati. Taj trenutak nikada neću zaboraviti. Već godinama govorim o svojoj eurovizijskoj misiji pa je univerzum vjerojatno čuo moje snove, moju veliku želju. I evo me – rekao je Kalezić za gostovanja u Španjolskoj.

Na Eurosong odlazi s pjesmom “Space” za koju je objavio i spot, a mnogi su ga usporedili s Conchitom Wurst, austrijskom predstavnicom koja je 2014. pobijedila na tom glazbenom natjecanju. Pjesma je na engleskom jeziku, što Kaleziću nije problem jer je već snimio nekoliko pjesama na engleskom i pokazao da se dobro služi tim jezikom.

– Bez lažne skromnosti, mislim da je ovo jedan od najintrigantnijih i najspektakularnijih spotova – rekao je Kalezić na konferenciji za novinare, a prenose Vijesti.

U spotu Kalezić pleše gol do pasa, nosi dugu suknju, ima krunu na glavi te dugi, umjetni rep koji vrti u skladu s izazovnim plesnim pokretima. Autor je pjesme Momčilo Zeković Zeko, a spot je režirao Dejan Milićević, koji je rekao da Kalezića već vidi kao pobjednika Eurosonga. I Kalezić se vidi kao pobjednik pa se prije nekoliko mjeseci u medijima hvalio da je favorit na kladionicama za pobjedu na Eurosongu iako podaci tada još nisu bili objavljeni.

Crnogorski je predstavnik neke oduševio, a neke, vjerojatno one tradicionalnijih stavova, zgrozio.

Spot na YouTubeu ima više od 400 tisuća pregleda, ali uz pregršt negativnih komentara i onih koji ga “ne lajkaju”.

Crna Gora je dvije godine zaredom ušla u finale Eurovizije, a zatim je grupa Highway prošle godine osvojila tek 13. mjesto u prvom polufinalu. Zemlju su dosad predstavljali pjevači koji, osim dobrih pjesama, scenski nisu imali previše toga ponuditi publici.

Poznato je da fanovi Eurovizije vole ekstravagantne i živahne nastupe te da je bitan vizualni dojam, a to bi Kalezić mogao donijeti na Euroviziju. Iako je informacija da će on pjevati za Crnu Goru na Euroviziji u Ukrajini izazvala burne reakcije i podijelila javnost, njemu to ide u prilog jer je uvijek poželjno da se o kandidatima govori te da za njih čuju i strani mediji.

Na kladionicama za sada vodi Italija, a ne briljiraju ni Slavko ni naš Jacques Houdek. 

>>Ukrajinci će zabraniti nastup na Eurosongu ruskoj predstavnici zato jer je pjevala na Krimu?

>>Dujmić: Jacques odlično pjeva, ali pjesma za Euroviziju treba drugog pjevača​

Komentara 8

MK
mksdk
19:05 16.03.2017.

Kako vrijeme prolazi tako i ekstravagancija mora biti sve ekstravagantnija da bi bila zanimlljiva. Šok mora biti sve šokantniji. Sablazan sve sablažnjivija. Negativna selekcija doista vlada u svim porama društva i što je netko gori, to mu je veća šansa medijskom promocijom i uspjehom.

LU
lunar777
16:20 16.03.2017.

A siroti... ;-)

Avatar toxic alien
toxic alien
05:42 17.03.2017.

Kaze sin ocu Crnogorcu da ima 2 vijesti za njega..., jednu dobru i jednu losu. Reci, prvo onu losu, rece otac. Ja sam homoseksualac, kaze sin. Auuu, iznenadi se otac. Kazuj dobru, brzo. Decko mi je sa Cetinja, rece sin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije