Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki obrat

Bild doznaje: Eurosong će se održati u Moskvi, a ne u Ukrajini

Jamala
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
04.12.2016.
u 11:58

Kako Bild navodi Ukrajina nema dovoljno financijskih sredstava za organizaciju ovog glazbenog natjecanja

Pozivajući se na izvore bliske organizacijskom odboru Eurosonga, njemački Bild piše kako postoji velika mogućnost da se ovo najveće glazbeno natjecanje 2017. godine održi u Moskvi, a ne u Ukrajini zemlji čija je  predstavnica Jamala pobijedila na Eurosongu ove godine.

Bild navodi da je glavni problem financijske naravi i da Ukrajina ne može osigurati dovoljno sredstava za organizaciju ove glazbene manifestacije. Izvori bliski organizacijskom odboru Eurosonga navode da u prosjeku organizacija Eurosonga stoji između 17 i 25 milijuna eura, od čega EBU zemlji domaćinu pomaže s oko 10 do 14 milijuna, dok ostatak moraju sami osigurati.Organizatori tvrde da Ukrajina nije u mogućnosti odvojiti toliko novca za ovo natjecanje.

Ako ostanu bez titule domaćina i natjecanje se održi u Moskvi, bio bi to još jedan udarac za Ukrajinu, jer njihova pobjednička pjesma "1944" govori o etničkom čišćenju Krimskih Tatara i zbog toga su Rusi čak tražili da se pjesma diskvalificira s izbora. 

O tome gdje će se održati Eurosong 2017. organizacijski odbor će odlučiti 8. prosinca. 

Ključne riječi

Komentara 20

NE
nevažnost
12:25 04.12.2016.

Ovo bi sramota bila za EBU i bogatije članice bez obzira što sam navijao za Rusiju i što mi je njihova pjesma bila puno melodičnija.

DU
Deleted user
12:49 04.12.2016.

Problem je puno strašniji, novci bi se skupili po Europi ali ako te novce uplatite Ukrajini ti će novci u nakraćem roku nestati, izgubit će im se svaki trag. Ukrajina je jako neuređena država, caruje korupcija, sam predsjednik je oligarh koji se desetljećima bavi mutnim poslovima. Soroš je ulupao silne novce u revoluciju u Ukrajini, poslije i Amerika a Ukrajina je sve siromašnija s vojskom bez opreme i motivacije.

AN
anticenzura
13:13 04.12.2016.

Kako nemaju novaca, pa zar nam Plenkovic nije obecao da ce zemlja procvjetati nakon ukrajinskih investicija i njegovog ekonomskog foruma u Ukrajini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije