Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAMARA DESPOT

'Cijela vezna linija Dinama talentirana je za ples'

13.04.2019.
u 07:05

Članica žirija u Plesu sa zvijezdama kondicijska je trenerica u Dinamu

Plesačica, majka, najbolja hrvatska kondicijska trenerica, članica žirija “Plesa sa zvijezdama” koji gledamo na Novoj TV. Zaista se impresivno nastavlja lista svega što Tamara Despot jest. Svestranu damu gledali smo u “Plesu sa zvijezdama” na HRT-u prije svega kao profesionalnu plesačicu, gdje je morala “ukrotiti” plesače u Dubravku Šimencu, Niki Puliću i Davoru Gopcu, a sada je s plesnog podija “otplesala” u žiri istog showa na Novoj TV s Almirom Osmanović, Dinkom Bogdanićem i Nicolasom Quesnoitom .

Realna i direktna

Preko dana trenira mlade igrače Dinama kao glavna kondicijska trenerica, a navečer se posveti plesnim aktivnostima i žiriranju.

– Svaki dan imam dvaput dnevno treninge. Prvo vodim dijete u vrtić, a onda se zaputim na stadion gdje odrađujemo prvi trening i po potrebi ostajem u klubu. Popodne imam drugi trening, a večer je rezervirana za plesne aktivnosti – otkriva nam bivša dugogodišnja državna prvakinja u latinoameričkim i standardnim plesovima i dodaje kako nerijetko plesače komentira i sa svojim plesnim prijateljicama.

– Uvijek razgovaramo koliko je to ples, a koliko show. Cijeli koncept emisije mi je dobar. Dugo sam u plesu i realno mogu ocijeniti kakvo je stanje i vrlo sam direktna i iskrena – komentira Despot i tvrdi da nije stroga, već realna i direktna.

– Jako je bitno u sportu i plesu da osobi istakneš neke dobre strane, a one negativne znati dobro zapakirati. Pogotovo plesačima i sportašima koji su jako tašti, a to znam jer sam i sama bila takva. Nisam stroga, već direktna. Svi koji rade sa mnom znaju da imam prijateljski pristup u pripremama i da nisam neka stroga komunistička gospođa – smije se Tamara koja ponosno nosi naslove juniorske državne i seniorske viceprvakinje.

Najbolja u Hrvatskoj

Nije joj dovoljno što je godinama bila visoko plasirana na državnim i svjetskim natjecanjima pa je od 2003. godine u službi GNK Dinamo gdje radi kao koordinatorica kondicijske pripreme u nogometnoj školi, a 2016. godine postala je asistentica Zlatku Cici Kranjčaru u prvoj momčadi.

– Kao kondicijska trenerica stalno sam s momčadi i na terenu. Volim vidjeti mladog sportaša kojeg treniram 15 godina u nekoj seniorskoj momčadi. To je san svakog trenera – kazala nam je Tamara koja ima dvadeset i pet godina aktivnog plesačkog staža kao natjecateljica i reprezentativka. Kako nadgleda nogometaše i zna opseg njihovih pokreta, u šali ističe da bi cijela vezna linija prve momčadi Dinama mogla zaplesati na podiju. 
– Mislim da bi Dani Olmo mogao svoje španjolske gene dobro aktivirati kroz ples. Ma ja bih sve igrače Dinama potrpala na plesni podij – kaže ova važna žena hrvatskog nogometa koja posjeduje Uefinu B trenersku licenciju Nogometne akademije Hrvatskog nogometnog saveza.

Osim nogometaša, prije šest godina trenirala je i žensku nogometnu reprezentaciju. Svoj status najbolje kondicijske trenerice u Hrvatskoj potvrdila je priznanjem Udruge kondicijskih trenera Hrvatske 2017. godine. Tamara je završila Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje je postala magistricom kineziologije, a sada se nalazi i na doktorskom studiju na istom fakultetu na kojem povremeno i predaje kolegij Ples. 

Pogledajte video: Ovo su natjecatelji 'Plesa sa zvijezdama'

 

Komentara 1

Avatar Untouchable
Untouchable
08:42 14.04.2019.

usao bih je s mađarske strane samo tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije