Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak legende

Preminuo Christopher Lee!

christopher lee
Foto: Pixsell
1/9
11.06.2015.
u 13:47

Najvažnija uloga ovog legendarnog glumca bila je ona grofa Dracule. No to nije jedina uloga koja je obilježila Leejevu karijeru

Glumac Christopher Lee, legenda ekrana, preminuo je u Londonu. Umro je u nedjelju u jutarnjim satima. Imao je 93 godine, a obilježio je najvažnije filmove današnjice, kao što su "Ratovi zvijezda" i "Gospodar prstenova".

Najvažnija uloga ovog legendarnog glumca bila je ona grofa Dracule. Teško je ipak istaknuti samo jednu ulogu koja je obilježila Leejevu karijeru, budući da je ona do smrti išla uzlaznom putanjom, koja je krenula krajem 50-ih godina prošlog stoljeća. Preminuo je nakon kratkog boravka u bolnici, gdje je završio zbog problema s dišnim putevima i infarkta. U bolnici je proveo tri tjedna te je tamo proslavio 93. rođendan. Vijest je dala u javnost njegova supruga, nakon što je obavijestila članove obitelji. U braku su bili više od 50 godina.

Iako se javnosti predstavio već 40-ih godina prošlog stoljeća, posljednjih petnaest godina njegovog života ostvario je zaista brojne uloge, ostavši aktivan do kraja. Obožavan i omiljen od svih, Christopher je njegovao stabilan brak i obiteljski život. Godine 1958. postao je svjetska zvijezda zahvaljujući ulozi Dracule. Iako je imao plodnu karijeru, živio je mirnim privatnim životom. Vjenčao se sa suprugom Birgit 1961. godine, a imaju i kći Christinu. Kada su ga upitali u čemu je tajna dugog braka, jednostavno je odgovorio: ''Oženite se s nekim predivnim.''

>>Ni grof Dracula niti grof Dooku nego sir Christopher

>>Christopher Lee opet glumi za Hammer Productions!

Komentara 13

IG
Iggorson
16:09 11.06.2015.

Sarumane izdajico!! RIP!

BC
bratstvo.crnog.bodeža
21:17 11.06.2015.

Zabroavili ste napomenuti da je pored svoje prvoklasne glumačke karijere bio i Borac i Heroj,učestvovao u bitci Desant na Drvar zajedno sa Maršalom Titom sa kojim je boravio kao britanski predstavnik i porazio fašističke izdajnike ustaše i četnike kao i naciste,bio je stroj za ubijanje fašističkih i nacističkih neprijatelja te nekoliko puta gostovao u Puli te bio osobni prijatelj Maršala Tita kojemu se uvijek divio kad je god došao u Pulu i Lijepu Našu,Slava mu i veliko Hvala,.

DU
Deleted user
14:14 11.06.2015.

On je zaista legenda. Počivao u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije