Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmaši koji dolaze

Četiri redateljice u muškom društvu nadolazećih zvijezda

Greta Gerwig
Foto: Promo
1/4
04.12.2017.
u 07:00

Na listi obećavajućih redatelja su i Amerikanka Greta Gerwing, Kineskinja Chloe Zhao, ali i Augustine Frizzell i Claire McCarthy

Dva dana nakon što je objavljen program skorašnjeg Sundance Film Festivala koji će se u američkom Park Cityju održati od 18. do 28. siječnja 2018., časopis Variety objavio je svoju tradicionalnu listu 10 filmaša na koje treba obratiti pozornost u idućoj godini. Na ovoj prestižnoj listi našao se 38-godišnji francuski glumac i redatelj Xavier Legrand koji je svojom dramom “Custody”, prikazanoj i na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu, već osvojio vrijedna priznanja – samo na Mostri odnio je Srebrnog lava za režiju te nagradu Luigi De Laurentiis.

Tu je i već etablirani izraelski redatelj, 55-godišnji Samuel Maoz koji je sa svojim filmom “Foxtrot” u utrci za Oscara za najbolji strani film, a mnogo se očekuje i od australskog redatelja Anthonyja Thea Marasa. Mladu buntovnu redateljsku generaciju predstavljaju Adil El Arbi i Bilall Fallah iz Belgije filmom “Gangsta”, kao i 29-godišnji Meksikanac Carlos Lopez Estrada. Estrada je poznat kao redatelj kratkih filmova, ali i brojnih videospotova te je za jedan takav uradak – spot “Me Voy” dua Jesse&Joy – 2012. dobio Latin Grammy. Ovaj redatelj serije “High & Mighty”, svijet u idućoj godini namjerava pokoriti pomaknutom komedijom “Blindspotting”, svojim dugometražnim redateljskim debijem.

Na listi deset redateljskih imena koje treba pratiti u idućoj godini i četiri su žene. To su miljenica nezavisnog filma, Amerikanka Greta Gerwig, čija je komična drama “Lady Bird” već osvojila nagradu New York Film Critics Circle za najbolji film, potom Kineskinja Chloe Zhao s filmom “The Rider” (već je nominiran za nagradu Film Independent Spirit iako mu je službena premijera tek u travnju 2018.!), ali i Augustine Frizzell i Claire McCarthy, čiji filmovi “Never Goin’ Back” i “Ophelia” svoju premijeru očekuju na Sundanceu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije