Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERTI

Čarolija islandskog Sigur Rosa u zagrebačkom Domu sportova

sigur ros
Foto: Marko Šolić
1/15
21.10.2017.
u 11:19

Koncert su podijelili u dva dijela, kao da pružaju kazališnu predstavu, što su pokazali i uzastopnim poklonima publici koja ih je na kraju ovacijama dugo zvala na bis.

Hvaljeni islandski art rock bend Sigur Ros gostovao je u petak u Zagrebu po prvi puta u Hrvatskoj i već na prvom susretu osigurao zaljubljivanje s hrvatskom publikom. 

Mala dvorana zagrebačkog Doma sportova bila je ispunjena zvukovnom i vizualnom čarolijom, a domaćoj publici nije smetalo što  većinom ne razumije stihove jer su izvođeni dakako na islandskom jeziku. 

Zvuk Sigur Rosa je egzotičan, meditativni i ambijentalni koji ima snagu prenijeti vas u introspektivu. 

Osim što im je zvuk impresivan i drugačiji od drugih bendova, Sigur Ros se ističe i karizmatičnim frontmenom Jonsijem Birgissonom koji ima izvanredne vokalne mogućnosti, ponekad se pitate kako se ne sruši od dugih tonskih akrobacija, a poseban mu je potpis što gitaru svira i - gudalom. 

Koncert su podijelili u dva dijela, kao da pružaju kazališnu predstavu, što su pokazali i uzastopnim poklonima publici koja ih je na kraju ovacijama dugo zvala na bis. 

U drugom dijelu pojačali su energičnost te pokazali i raskošnu scensku svjetlosnu koregrafiju. Pa je drugi dio koncerta protekao u transu obilježen hitovima Ny Battera, Vaka i Kveikur.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije