Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga strana priče

Obećana zemlja za hrvatske radnike? 'Opisat ću vam moj 9. krug pakla na Islandu'

10.10.2017.
u 21:18

– Savjetujem ljudima da idu na Island samo ako imaju nekoga tko je proveo 10 godina na Islandu. I to nekog vrlo bliskog jer se u protivnom neće dobro provesti – napisao je radnik.

Saborski zastupnik Goran Aleksić izazvao je buru u javnosti zbog toga što je na Facebooku prenio dobro iskustvo hrvatskog radnika s Islanda. 

U drugoj svojoj današnjoj objavio napisao je i jedno loše iskustvo s Islanda, a potom je i objasnio da nikoga ne nagovara da se seli iz Hrvatske na Island nego je samo prenio tuđa iskustva

"Deveti krug pakla"

Anonimni radnik Aleksiću je napisao da želi svojom pričom demantirati radnika iz Hrvatske koji je napisao da je imao odlična iskustva na Islandu. "Proveo sam pet mjeseci radeći na Islandu u gradiću blizu Rejkjavika pa ću vam opisati moj deveti krug pakla", napisao je radnik i dodao kako nije istina da se na prvoj plaći ne plaćaju porezi.

 

Dalje tvrdi kako plaća blagajnice u supermarketima nije 3000 već 2000 eura i da vam u banci ne daju ispis plaće. – A kad pitate u firmi, oni vam kažu da banka to daje – tvrdi radnik s lošim iskustvom na Islandu. Požalio se i da Islanđani nisu ljubazni i nasmijani već su "vrlo mrki i ne bi vam pružili pomoć". 

"Nisam posrednik za zapošljavanje..."

– Bez obzira na prividno dobar standard, svi žive na kredit. Stanovi su enormno skupi, ako ih uopće nađete. Stan od 60 metara kvadratnih stoji 1300 eura, a prosječna plaća je 2000 eura – napisao je radnik i dodao da zbog tečaja koji "strašno varira" na dan možete izgubiti i do 2000 kuna. 

– Savjetujem ljudima da idu na Island samo ako imaju nekoga tko je proveo 10 godina na Islandu. I to nekog vrlo bliskog jer se u protivnom neće dobro provesti – napisao je radnik.

1/4

Aleksić je za kraj napisao u novom statusu da su neki "potpuno pogrešno shvatili moja prenošenja iskustava s Islanda". – Ja ne hvalim Island, i ja ne nagovaram nikoga da ide iz Hrvatske. Prenio sam samo tuđa iskustva – napisao je Aleksić te zamolio da ga nitko ne traži kontakte ljudi koji su na Islandu jer nije posrednik za zapošljavanje nego saborski zastupnik " koji se u ovome trenutku bori prije svega za pošteno poslovanje hrvatskih banaka odnosno za usmjeravanje banaka na pravi put". 

 

POGLEDAJTE VIDEO Hrvatska kakvu trebamo:

 

Komentara 174

ZA
zadar1
21:48 10.10.2017.

nigdje se bolje ne zivi a manje radi nego kod nas....!!!!

JU
juma
21:46 10.10.2017.

Gdje je bolje, gdje je gore, vise ste dosadni s tim. Najbolje je naravno u Svicarskoj, Monaku, Luxembourgu i Lichtensteinu, barem sto se tice placa i poreza. Opet, i tu vam moze biti jako lose ako se ne potrudite i sami izborite svoje mjesto pod suncem, a to se u tudjini ne podrazumijeva samo po sebi. Sto se tice emotivnog i socijalnog okruzenja, najbolje je uvijek doma.

GU
Gustirna
21:59 10.10.2017.

Vidi vidi alaksic se ukakao pa danas cisti vec osusenu kakicu...sa svojim medijima... preko kojih provodi antihrvatsku memorandumsku propagandu...slijedeci put moze se obrati svojim zemljacima ,da napuste hrvatsku...hitno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije