Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba protiv raka dojke

Brojne poznate osobe dale su podršku udruzi Europa Donna Hrvatska

Foto: Promo
1/9
25.03.2019.
u 19:55

Uz prodaju narcisa na zagrebačkom Cvjetnom trgu, udruge Europa Donna Hrvatska obilježila je Dan narcisa odnijevši buketić pacijentima onkologije Klinike za tumore, kao znak potpore i poruke nade, u skladu sa simbolikom ovoga cvijeta

Gradovi širom Hrvatske i ove su godine, prve subote u proljeću, osvanuli u znaku narcisa. Taj jednostavni cvijetak, koji simbolizira nadu i buđenje novoga života postao je zaštitni znak borbe protiv raka dojke te poruka o važnosti redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti.

Udruga Europa Donna Hrvatska i ove je godine Dan narcisa započela konkretnom gestom pažnje i potpore svim oboljelim ženama i muškarcima. Posjetivši odjel onkologije Klinike za tumore, predsjednica Udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, odnijela je svima koji se bore s tom opakom bolesti ne samo buket narcisa nego i poruku nade kako taj dan te sva nastojanja i rad Udruge pripadaju njima – jakim ženama i muškarcima koji ne posustaju i ne gube vjeru.

- Prema najnovijim statistikama, Hrvatska bilježi pad smrtnosti od ove opake bolesti s 990 na 853 preminule žene, i stopa smrtnosti je napokon u padu. Možda se čini malo, ali taj napredak je velika stvar i rezultat zajedničkoga rada svih udruga koje pomažu oboljelima od raka dojke. Sve snage i znanja trebaju se udružiti jer svi imamo isti cilj – pomoći oboljelima i vratiti im nadu – rekla je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, kojoj su se u posjetu Klinici pridružili ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske dr. Tomislav Madžar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč te prof. dr. sc. Danko Velimir Vrdoljak, predstojnik Klinike za tumore.

Drugi dio javno-zdravstvene kampanje posvećene oboljelima od raka dojke bio je u znaku prodaje narcisa na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati. Program je vodila Renata Končić Minea, a podršku udruzi Europa Donna Hrvatska došle su dati brojne osobe iz javnog života, među kojima i pjevačica Franka Batelić, poznati odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, atletičarka Ivana Brkljačić, olimpijac Dubravko Šimenc, glazbenici Miro Ungar i Jurica Popović, voditeljica Uršula Tolj, modna urednica i osnivačica portala Journal.hr Iva Radić...

Prema starome vjerovanju, za sreću treba darovati buket narcisa. Protekle subote, brojni građani Zagreba kupili su bukete i prenosili pozitivnu poruku. Ne čekajte sljedeću godinu, zamislite da kupujete svoj buketić sreće i pozivom na broj 060 91 91 91 poduprite akciju, širite dobrotu i pomozite rad udruge Europa Donna Hrvatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije