Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj štajnfeld

Branislav Lečić oglasio se nakon optužbi za silovanje srpske glumice

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
23.03.2021.
u 18:40

Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznesene. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno kazneno djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo. naveo he glumac u priopćenju

Glumac Branislav Lečić ponovno se oglasio zbog optužbi za silovanje glumice Danijele Štajnfeld.

Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznesene. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno kazneno djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku obavijestiti kako nadležno tužiteljstvo, tako i javnost da apsolutno nemam što kriti i da nemam namjeru napustiti teritorij Srbije i ovim putem molim nadležno tužiteljstvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja, naveo je glumac u pisanoj izjavi dostavljenoj listu “Danas”, pa nastavio:

- Također, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću spreman sam se podvrgnuti poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima”, naveo je Lečić, dodajući da izjavu daje “bez nakljukavanja sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lijekova i bez prethodno predočenih mu pitanja“.

Podsjetimo, u dokumentarnom filmu "Hold me right", koji je predstavila na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, donijela je priče osoba koje su prošle seksualno zlostavljanje i uznemiravanja, a među tim pričama je i njezina priča.  – Moja ideja bila je da napravim film o posljedicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i iz perspektive ljudi koji su napravili te zločine.

Kada sam pogledala sirovi materijal, u tom trenutku sam se ohrabrila i u posljednjem trenutku odlučila da i ja podijelim svoju priču – otkrila je Danijela gostujući u emisiji TV Sarajeva.  Kazala je kako ovim filmom želi upozoriti da je ovo društveni problem i da je poruka filma da slušamo žrtve seksualnog nasilja i zlostavljanja i da im pomognemo da shvate da neće biti osuđivani ako zločin prijave.

Najbolji trenuci s dodjele Večernjakove ruže

 

 

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar Stankić
Stankić
19:34 23.03.2021.

Jel do 24:00 bude još barem desetak tekstova o zapadnim turčinima? Naravno, za plaću u HRVATSKIM kunama.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
18:47 23.03.2021.

Branislav Lečić oglasio se nakon optužbi za silovanje srpske glumice da je sve obavljao uz Boga I domoljublje jer je kao svoj na svome za seks spreman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije