Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
YAMMAT FM

Boris Jokić odabran za voditelja glazbenog kurikuluma!

Boris Jokić
Foto: Jure Perišić
1/2
06.02.2018.
u 09:08

Nakon duljeg razmišljanja, za voditelja našeg glazbenog kurikuluma odabrali smo Borisa Jokića, koji je po struci doktor psihologije, ali po strasti veliki zaljubljenik u glazbu i istinski humanist koji živi vrijednosti za koje se u svojem radu zalaže – ističe glavni urednik i direktor Yammata, Alen Balen.

Zagrebački radio Yammat FM danas obilježava treću godišnjicu početka rada i emitiranja. Svojom medijskom pojavom, glazbenom raznovrsnošću i povezivanjem Zagreba s vodećim europskim kulturnim metropolama, Yammat je na medijsku scenu Hrvatske donio dugo očekivanu medijsku svježinu, u glazbenom i sadržajnom smislu.

“Za svoj 3.rođendan Yammat nastavlja strujati dalje u svojim društveno-humanističkim, glazbeno-demokratičnim smjerovima. Zagreb i Hrvatska, gledani iz Yammatove vizure, dio su naprednog, modernog europskog društva. Prva, velika novost u programu Yammata jest uvođenje Yammatovog glazbenog kurikuluma. Nakon duljeg razmišljanja za voditelja našeg glazbenog kurikuluma odabrali smo Borisa Jokića, koji je po struci doktor psihologije, ali po strasti veliki zaljubljenik u glazbu i istinski humanist koji živi vrijednosti za koje se u svojem radu zalaže”, ističe glavni urednik i direktor Yammata, Alen Balen.

Boris Jokić dodaje kako “u sklopu Yammatova glazbenog kurikuluma možete očekivati samo najbolju glazbu, glazbu koja je bila i ostala vezivno tkivo moderne Hrvatske otvorene svijetu, društva koje gleda naprijed i vodi računa o vlastitoj budućnosti i budućnosti svoje djece. Osnovna poruka Yammatova glazbenog kurikuluma jest međusobno uvažavanje naših različitosti, slobodoljublje i ljubav”, ističe Jokić.

Yammatov glazbeni kurikulum u programu Yammata moći ćete slušati petkom i utorkom na frekvenciji 102.5 MHz za šire područje grada Zagreba te putem Yammatova audioplayera na www.yammat.fm stranicama.

ŠTO JE TO YAMMATOV GLAZBENI KURIKULUM?

U naravi, Yammatov glazbeni kurikulum jest glazbeno-zabavna autorska emisija u kojoj se razgovara o glazbi i puštaju uglavnom dobre pjesme. Naglasak je na onome što bi svatko od nas trebao čuti, a što se često ne čuje na radiju.

Kroz najave pjesama, govori se o emocijama, vrijednostima, životnim putevima i ishodima. Razgovara se i o društvenim odnosima i kretanjima kroz promociju životnih vrijednosti iza kojih stoji Yammatov glazbeni kurikulum. Vrijednosti kao što su znanje, otvorenost, integritet, poduzetnost, solidarnost, mirotvorstvo, kritički stav i prije svega slobodoljublje.

Priča je to o glazbi kroz život, ali i životu kroz glazbu.

Svaki sat Yammatova glazbenog kurikuluma donosi:

– Tematsko određenje

– Album koji je izašao u tom mjesecu – NOVO DJELO

– Album/izvođača kojeg svatko treba čuti – OBVEZNA LEKTIRA

– Preporuke za glazbene/umjetničke/znanstvene događaje u gradu

O voditelju Yammatova glazbenog kurikuluma Borisu Jokiću:

Boris Jokić rođen je 1976. u Zagrebu. Diplomirao je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu, Velika Britanija. Od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, trenutačno u statusu znanstvenog suradnika. Bio je članom Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskoga i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Svi koji redovito pohode zagrebačke koncerte ili koji su pročitali koji intervju s Borisom Jokićem, znaju da nije samo psiholog i ekspert za školstvo, nego i za glazbu, da s jednakim žarom kojim govori o nužnim promjenama u našem školstvu, govori i o glazbi koja je mijenjala, i mijenja – njega.

Boris Jokić
1/3
Ključne riječi

Komentara 56

HH
hrvoje.horvat.1970
09:16 06.02.2018.

Jel to bilo, daj što daš na kraju. I ja imam veliku strast prema zrakoplovima, pa evo javit ću se za direktora Croatia Airlinesa.

RO
ronyday
09:17 06.02.2018.

tko to i zašto uporno nabija ovog geđu na nos, kao dosadnu muhu

DU
Deleted user
09:22 06.02.2018.

Navikana instant zvjezdica ljevice bez pokrića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije