Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam Neill

Bori se s rakom krvi u trećem stadiju, a glumac sada otkriva: 'Vraćam se snimanju'

Foto: profimedia
1/3
25.03.2023.
u 19:30

Sam Neill priznao je da ne može podnijeti sažaljevanja nad njim te da je svime u knjizi htio ljude nasmijati, posebno one koji možda prolaze slično kao i on

Sam Neill (75), glumac poznat po svojoj ulozi u filmu "Jurski svijet: Carstvo", danas je objavio svoje memoare "Did I Ever Tell You This?" u kojima je detaljno pisao o svojoj teškoj bolesti. Naime, Neill se liječi od raka krvi koji je u trećem stadiju. "Radi se o tome da sam bolestan. Možda umirem. Možda ću morati ovo ubrzati", navodno je napisao u prvom poglavlju.

Mnogi su se mediji raspisali o njegovoj dijagnozi, a glumac se zbog svega oglasio i na svojim društvenim mrežama, a prvo je zahvalio fanovima na brizi i porukama podrške. 

"Čini se da su moje vijesti trenutno na svim vijestima. Posvuda odjekuje: 'Rak! Rak! Rak!' Što je pomalo zamorno jer, kao što vidite, živ sam i zdrav. U remisiji sam već osam mjeseci, osjećam se jako dobro. Živ sam i znate što, vraćam se na set. Jako sam sretan što ću ponovno raditi. Počinjem snimati za sedam dana, radit ću mini seriju Apples Never Fall s Annette Bening. Okupila se sjajna glumačka ekipa", rekao je glumac u videu na Instagramu. 

Dao je i intervju za The Guardian kojemu je rekao da kemoterapija prvotno nije bila uspješna, no nakon što je počeo koristiti novi lijek protiv raka, koji će morati uzimati do kraja svog života, rak se povukao. Uz to, priznao je da ne može podnijeti sažaljevanja nad njim te da je svime u knjizi htio ljude nasmijati, posebno one koji možda prolaze slično kao i on. 

"Znate li kakvi su izdavači? Razmišljao sam hoću li knjizi dati podnaslov 'Bilješke umirućeg glumca'. Čisto sumnjam da su mi tako brzo izdali knjigu zato što me vole i krasni su ljudi. Boje se da im ne umrem prije vremena i poremetim poslovne planove", rekao je Neill. 

 

Neill živi na Novom Zelandu, a rođen je u Sjevernoj Irskoj. Glumom se počeo baviti 1970-ih, a najpoznatiji je po svojoj ulozi paleontologa dr. Alana Granta u seriji filmova "Jurski park". Kad su mu liječnici rekli što nije u redu, rekao je da je njegova reakcija bila "prilično flegmatična", ali ga je natjerala da "preispita stvari".  

"Ne bojim se umrijeti, ali to bi me iživciralo. Naime, stvarno bih volio živjeti još desetljeće ili dva. Izgradili smo ove lijepe terase, imamo masline i čemprese. Želim biti u blizini da vidim kako to sve sazrijeva. A imam i unuke. Želim ih vidjeti kako odrastaju. A što se tiče smrti? Nije me briga", rekao je. 

VIDEO Manekenka kojoj je bivši unakazio lice kiselinom danas ponosno pozira, a nedavno se i zaručila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije