Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Nakon pritiska javnosti, otkazan koncert folk-pjevača koji veliča četnike

Da apsurd bude veći, Drljača je u Puli trebao nastupiti u Domu hrvatskih branitelja, čiji je vlasnik Ministarstvo obrane RH. Dakle, pjevač koji je u svojim pjesmama omalovažavao branitelje i Domovinski rat, trebao je pjevati u njihovu Domu!?
05. siječnja 2018. u 11:16 76 komentara 18101 prikaza
Bora Drljača
Pogledajte galeriju 1/2

Kao bomba sinoć je na društvenim medijima odjeknula vijest kako bi u Puli na dočeku pravoslavne Nove godine trebao pjevati Bora Drljača. Ovaj koncert trebao se održati 13. siječnja od 20.30 sati u organizaciji Zajednice Srba u Istri.

KONTROVERZNI REZULTATI Hrvati imaju gore predrasude prema onima koji slušaju turbofolk, nego prema metalcima

Naravno, nije problem u održavanju manifestacije, koliko u činjenici da je Bora Drljača za vrijeme Domovinskog rata pjevao pjesme u kojima je veličao kapetana Dragana, četničkog vođu popa Đujića i Radovana Karadžića, a branitelje nazivao ustašama.

Bora Drljača | Autor :

– Svi smo čuli ovih dana za Dragana kapetana, stigao je iz daleka, sudbina ga baci neka. Borio se kod Obrovca, kod Plitvica i Benkovca. Kod Karina i kod Knina, sve do Zadra i Skradina. U mislima ratne slike, sad zbrinjava ranjenike. Krajina ga slavi naša, branio je od ustaša – glasi tekst jedne od njegovih "uspješnica", u kojoj je hvalio osuđenog ratnog zločinca. Ipak, od tog koncerta neće biti ništa. Jutros je promptno reagirao pulski gradonačelnik Boris Miletić, s obzirom na to da je Grad Pula među pokroviteljima ove manifestacije.

– Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača. Pula, poznata u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu – stoji u priopćenju koje je jutros Miletić poslao medijima.

Prije Miletićeva priopćenja jutros su se javili i iz HSP-a.

– Marko Perković Thompson, hrvatski branitelj NE MOŽE – Boro Drljača četnički poticatelj i glorifikator MOŽE!? U Hrvatskoj, državi apsurda, njenim braniteljima nije dopušteno pjevati ali je zato “pevačima” iz Srbije, poznatima po glorificiranju ratnih zločinaca koji su po DRŽAVI HRVATSKOJ imali svoj KRVAVI PIR, to dozvoljeno. Strašna je to i porazna činjenica – rekao je Nikica Augustinović, predsjednik Glavnog stana HSP-a.

Da apsurd bude veći, Drljača je u Puli trebao nastupiti u Domu hrvatskih branitelja, čiji je vlasnik Ministarstvo obrane RH. Dakle, pjevač koji je u svojim pjesmama omalovažavao branitelje i Domovinski rat, trebao je pjevati u njihovu Domu!?

Zanimljivo je i da ovo nije trebalo biti prvo gostovanje ovog šovinističkog pjevača u Hrvatskoj. Kako je rekao u izjavi za Telegraf, dosad je već puno puta nastupao u Istri.

– Pa ja sam više nastupao u Hrvatskoj nego u Srbiji. Istra je to, to je država u državi. Tamo sam pjevao na bezbroj zborova i vašara i uvijek je velik interes! Tako je i sada. Nema mjesta za svađe i ratovanje, samo za ljubav i veselje – izjavio je Drljača koji je posljednjih godina u intervjuima širio samo ljubav i veselje.

Bora Drljača
1 / 7
Ringišpil Music Festival Ringišpil Music Festival Neuspjeli pokušaj srpskog turbo-folka u Splitu, Arena ostala poluprazna Saša Matić RAZBIJENO STAKLO U Zadru kamenjem na kombi folk pjevača narodnjaci Dugo selo bez Ace Lukasa Ništa od koncerta srpske folk zvijezde u dvorani na Uskrs
Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Istranka:

    Kojeg li.licemjerstva ? Nevjerojatno! Boris Miletić dao je novac neregistriranoj Udruzi Srba u Istri i grad Pula je bio pokrovitelj dočeka pravoslavne Nove godine i sada sebe reklamira da je on zaustavio pjevanje Bore Drljače. A ne na pritisak koji ... prikaži još! smo.mi Istrani pokrenuli! Još nas ima ,još Hrvata u Istri druže Boris Miletić! Kakav lažac! Dobio je plaketu od Istarskih Srba za "svetosavlje : a prije toga je donirao on kao gradonačelnik tim istim Srbima 15 000 kuna za "Svetosavsku akademiju" O da to je Boris Miletić!

  • jozoblekic:

    U istri 50 posto stanovništva su jugovići i četnici naseljeni poslije 45

  • Marko1337:

    Pula je orjunaško središte. Tito monstrum da bi opstao u srbiji morao je posrbljivati Hrvatsku, zato su stočnim vagonima dovoženi srbi u Istru i primorske krajeve.