Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Shooting Stars

Blitzkrieg Zrinke Cvitešić

zrinka cvitešić
reuters
17.02.2010.
u 18:00

Zrinka Cvitešić naplatila je svaku suzu prolivenu za film “Na putu” Jasmile Žbanić, koji ju je kao glumicu doveo do berlinskog festivala na kojem je ušla i u program Shooting Stars.

Zrinka Cvitešić naplatila je svaku suzu prolivenu za film “Na putu” Jasmile Žbanić koji ju je kao glumicu doveo do berlinskog festivala na kojem je ušla i u program Shooting Stars kao jedna od deset najperspektivnijih mladih glumica Europe. A suza je, kako je sama priznala uoči odlaska u Berlin, bilo jako puno.

- Kada sam bila na Akademiji, učili smo glumačku metodu klauna za koju je nekoliko nas s godine pisalo dekanu pismo da nas oslobodi. Toliko nam je ta metoda bila mrska.

“Neću” redateljici

- Riječ je o metodi u kojoj se glumac mora suočavati sa svojim najvećim strahovima, a upravo je to bila metoda koju smo morali vježbati kod Jasmile - objasnila je Zrinka Cvitešić koja je i ovoga puta rekla, nakon mnogo isplakanih suza , da ona to ne može. I kada je već mislila da je izgubila ulogu, redateljica joj ju je povjerila, premda je bila svjesna da riskira s glumicom koja zna redatelju reći “neću”.

Ali Zrinka Cvitešić jest takva glumica i već je mnogo puta potezima u profesionalnom i privatnom životu pokazala da ne ide pod svaku cijenu niz struju. No upravo su od takvih karakteristika sazdane umjetničke duše, a Zrinka Cvitešić u Berlinu je dobila potvrdu da se može takvom smatrati i predstavljati.

Svi događaji u Berlinu dogodili su se i nakon što je više od godinu dana mogla plakati zato što se o njoj prestalo govoriti i pisati kao o glumici, a počelo kao ljubavnici ili novoj djevojci Hrvoja Rupčića.

Ipak, izvan granica Hrvatske odjekivao je sve to vrijeme njezin rad. Članovi žirija programa Shooting Stars nisu samo zaključili da je njezina uloga djevojke čiji se muž okreće radikalnom islamizmu u filmu “Na putu” dostojna isticanja jedne od deset najboljih mladih glumica, nego da isto vrijedi i za njezin minuli rad. S pozornice na kojoj su ona i njezini kolege primali priznanje okupljeni su upućeni da Zrinka Cvitešić nije samo odlična glumica iz filmova “Konjanik” Branka Ivande i “Što je muškarac bez brkova” Hrvoja Hribara, nego i vrsna plesačica.

Nagrada žirija

Prema njezinim riječima, zbog ovog uspjeha održala je u Berlinu već nekoliko sastanaka sa stranim glumačkim agentima kojima sada predstoji trnovit put da svoju štićenicu (oni s kojima potpiše da je predstavljaju) šalju na audicije u svijetu i uvjeravaju filmske redatelje da je baš ona najbolji izbor za njihove uloge. Bolje od ovoga može joj se dogoditi u Berlinu: još samo to da osvoji i neku od nagrada službenog žirija, a hoće li se to dogoditi, doznat ćemo 21. veljače.

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:31 17.02.2010.

Cijela Priština slavi zbog uspjeha ove prekrasne žene!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije