Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVAC KREŠO

'Bleiburg je godinama ustaški dernek. Kandidatura opstaje samo ako se izbori raspišu do kraja mjeseca'

Zagreb: Radnička fronta održala konferenciju povodom obilježavanja Bleiburga
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
13.05.2020.
u 16:26

Nakon današnje objave kandidature za parlamentarne izbore, zanimalo nas je kako se na listi RF-a našao Krešimir Sučević Međeral, poznati lovac iz kviza Potjera i vrsni kvizaš.

Jutros je na Strossmayerovu trgu, točnije ispred spomenika Strijeljanje talaca Frane Kršinića u Zagrebu, stranka Radnička fronta, koja je u utrci za parlamentarne izbore održala tiskovnu konferenciju. Govorili su dobro poznati članovi stranke Katarina Peović, kandidatkinja RF-a na predsjedničkim izborima 2019., trenutni rotacijski zastupnik RF-a u Gradskoj skupštini David Bilić i poznati lovac iz kviza "Potjera" te kvizaš Krešimir Sučević Međeral, a svo troje su budući kandidati te stranke na parlamentarnim izborima.

Zagreb: Radnička fronta održala konferenciju povodom obilježavanja Bleiburga
1/4

Malo tko se nije iznenadio kada je objavljeno kako se poznati lovac otisnuo u političke vode te samostalno najavio kandidaturu na jutarnjoj konferenciji, a u razgovoru s njim i Davidom Bilićem doznajemo više. Isprva je negirao da je samostalno objavio svoju kandidaturu, već da je to napravila njegova stranka - Ja nisam osobno napravio taj istup, ne opovrgavam da je informacija objavljena u medijima izjava stranke, ali osobne izjave o tome ću davati tek kada se raspišu izbori i proglase liste - objašnjava Lovac iz Potjere i prepričava: "Jučer sam razgovarao s ovima iz RF-a i pitali su „Možemo te staviti na listu?“, rekao sam: „Možete“. Nisam stigao to ni reći ženi – govori nam nakon što smo ga upitali za dojmove njegove okoline na okretanje politici, a komentar smo potom tražili i od njegovog stranačkog kolege Davida Bilića.

Zagreb: Radnička fronta održala konferenciju povodom obilježavanja Bleiburga
1/8

– Baš tako je i bilo. Jučer smo ga upitali i dobili potvrdan odgovor te smo ga danas predstavili kao našeg kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima - govori Bilić. Ipak, oprezno se Sučević-Međeral ograđuje rekavši da će njegova kandidatura opstati, ako se izbori raspišu do kraja mjeseca, ali da se na period nakon toga ne obvezuje daljnjim političkim angažmanom.

Na današnjem okupljanju pred medijima Krešo je istaknuo sljedeće: "Nije sporno da se stvari koje su se dogodile na Bleiburgu po današnjim mjerilima prava na presumpciju nevinosti mogu smatrati problematičnima. No, ne smijemo izgubiti iz vida da oni koji su stradali na Bleiburgu nisu bile nevine žrtve, to su u ogromnom broju bili što pripadnici što podržavatelji Nezavisne države Hrvatske”, rekao je kandidat RF-a na parlamentarnim izborima, a potom dodao: "Problem je da na Bleiburgu to nije tek puka komemoracija za nečije rođake, to se već godinama pretvara u 'ustaški dernek', kojemu je cilj revitalizirati ideologiju za koju smo se nadali da je pokopana prije 75 godine."

Podsjetimo, Krešimir Sučević Međeral je poznati lovac iz kviza „Potjera“, ali on je sve samo ne prividno dosadno „geek“ koji je od 5. razreda osnovne učio latinski jezik, a od 7. razreda grčki te onda na bakin nagovor upisao osnovnu školu s klasičnim programom, pa nakon toga i klasičnu gimnaziju. Publici je postao miljenik i osvojio još veće simpatije nakon što je u showu „Zvijezde pjevaju“ prošle godine nastupao s mentoricom Ivanom Kindl, a sada se čini sprema za nove izazove u posve novim vodama.

VIDEO Nakon godina provedenih na televiziji, ove voditeljice promijenile su karijeru

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije