Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sharon Tate

Bila je seks simbol i buduća majka, a onda su je zaklali u 8. mjesecu trudnoće

Foto: Profimedia
1/3
09.08.2019.
u 08:00

Sharon Maria Tate bila je američka glumica i model. Najpoznatija je bila po ulogama u "Valley of the Dolls" i zadnjem filmu "12+1".

Mlada, lijepa i talentirana. Američki seks simbol Sharon Maria Tate bila je deset godina mlađa od svog supruga Romana Polanskog s kojim je čekala dijete. Njezin život tragično se ugasio na današnji dan prije 50 godina, a slučaj je i dalje jednako šokantan.

Rodila se 24. siječnja 1943. i do 60-ih je uzimala manje uloge, ali je redovito bila na naslovnicama magazina. Debitirala je u filmu "Barabbas" s Anthony Quinnom, a pet godina poslije u filmu okultne naravi "Eye of the Devil". Najviše je bila zapažena nakon uloge u "Valley of the Dolls" zbog kojeg je zaradila nominaciju za Zlatni globus.

Zadnji film koji je snimila bio je "12+1" koji je objavljen nakon njezine smrti 1969. godine.

U siječnju 1967. godine, Tate se udala za redatelja Romana Polanskog. Vjenčanje se održalo u Londonu, gdje su i svojedobno živjeli. Opisivali su ih kao netipičan par - nomadski, talentirani i pomalo šokantnim. Sharon je htjela tradicionalni brak, a Polanski je nastavio u promiskuitetnom tonu voditi život. Nekoliko puta je u intervjuima podsjećao da mu je obećala da ga neće mijenjati. Jednom prilikom se povjerila prijatelju Peteru Evansu rekavši da ona i Roman "imaju dobar dogovor - on joj laže, a ona se pretvara da mu vjeruje".

Preselili su se u Los Angeles u veljači 1969., na 10050 Cielo Drive u Benedict Canyonu. Tada je Sharon već bila trudna. U njihovom domu priređivali su velika okupljanja i nerijetko je kuća bila puna.

8. kolovoza 1969. godine oko 22:30 prema lokalnom vremenu Sharon Tate se vratila s večere iz najdražeg restorana El Coyote s prijateljima Jay Sebring, Woyciech Frykowski i Abigail Folget. Malo iza ponoći u losanđeleski dom Sharon Tate ušuljali su se pripadnici Mansonove obitelji i ubili sve koji su se našli tamo. Sljedeće jutro beživotna izmasakrirana tijela pronašla je kućna pomoćnica.

Kada je policija stigla pronašli su Sharon zavezanu užetom oko vrata, koje je bilo vezano oko vrata Jay Sebring. U dvorištu su ležala beživotna tijela Frykowske i Folger. Mrtvozornik je ustanovio šesnaest ubodnih rana na tijelu Sharon Tate ustvrdivši kako je već njih pet bilo dovoljno za fatalni ishod. 

13. kolovoza Sharon i njezin nerođeni sin Paul Richard Polanski, koji je imena dobio posthumno prema Romanovom i Sharoninom ocu, bili su sahranjeni na groblju Svetog Križa u Culver Cityju.

U rujnu iste godine, članovi Manson obitelji, pratitelji Charlesa Mansona, uhićeni su zbog slučaja nevezanog uz ubojstvo, ali daljnje istraživanje je ustvrdilo njihovu povezanost s tom kobnom večeri. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije