Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROVIZIJA

BBC svrstao Let 3 među favorite ali i najavio gosta iznenađenja u finalu

Liverpool: Let 3 na probi uoči sutrašnjeg nastupa u finalu Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/12
13.05.2023.
u 11:10

Cijeli tjedan kruže glasine da će se tajanstveni gost pojaviti tijekom velikog finala. Neki kažu da će to biti lokalni heroj Paul McCartney, drugi misle da je to princeza Kate. "Mislio sam da će Charles i Camilla podijeliti bodove, ali očito je to Catherine Tate", našalio se Rylan Clark, komentator Radija 2 za Euroviziju.

BBC je ususret večerašnjem finalu Eurovizije donio zanimljiv prikaz favorita, među kojima je i Hrvatska. Grupu Let 3 istaknuli su među onima koji u pjesmi imaju i političku poruku. 

- Eurovizija je začeta 1950-ih sa snom o ujedinjenju zemalja nakon rata, pa se politika uvijek držala podalje. No, dok je ukrajinskom predsjedniku, Volodomiru Zelenskom, uskraćena prilika da govori, natjecanje uključuje mnoštvo drugih referenci ruskoj invaziji na njegovu zemlju. Hrvatski predstavnici Let 3 izaći će na pozornicu u krvavim kaputima, izvodeći antiratnu pjesmu koja je metafora za Rusku Federaciju. Oni ismijavaju diktatore da su "djetinjasti" i "psihopati", s posebnim naglaskom na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Traktor" koji se nekoliko puta spominje u stihovima očito je referenca na bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, koji je podržao Rusiju u ratu i poklonio Putinu traktor za njegov 70. rođendan, piše BBC, te spominje kako Češka dijelove svoje pjesme "My Sister's Crown" pjeva na ukrajinskom, a ukrajinci su pjesmu "Heart Of Steel" napisali inspiriorani opsadom Azovstala i civilima koji su branili gradsku čeličanu.

Britanci kao glavnu favoritkinju ističu Loreen, koja bi mogla ući u povijest kao prva žena koja je dva puta pobijedila na Euroviziju. U svom sarkastičnom stilu najavili su i finskog predstavnika Kääriju, te napisali "kako ga ne bi trebali zamijeniti s Jimom Carreyem u film "Glup i gluplji". 

- Cha Cha Cha je neobuzdana mješavina industrial metala, oštrog techna i soundtracka za happycore videoigre, koji govori o duhovnom ispunjenju slijepog opijanja i plesanja poput idiota. On to ilustrira plešući poput idiota, u kostimu koji vrišti "Nevjerojatni Hulk je zapeo usred transformacije".

Govoreći za BBC ranije ovog tjedna, otkrio je da su njegovi limeta zeleni bolero rukavi dobili nadimak "kupusni crv", u čast lanca finskih sex shopova.

Cijeli tjedan kruže glasine da će se tajanstveni gost pojaviti tijekom velikog finala. Neki kažu da će to biti lokalni heroj Paul McCartney, drugi misle da je to princeza Kate. 

"Mislio sam da će Charles i Camilla podijeliti bodove, ali očito je to Catherine Tate", našalio se Rylan Clark, komentator Radija 2 za Euroviziju.

"Dogodile su se neke stvari na probama na kojima je bio potpuno zatvoren set", otkrio je njegov suvoditelj Scott Mills. "Puno je tajnovitosti i nitko nam neće reći što se događa."

VIDEO: Tereza Kesovija o nastupu Leta 3 na Euroviziji: Nešto mi je falilo, moraju biti življi i uvjerljiviji 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije