Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni spektakl

BBC objavio tko su voditelji ovogodišnje Eurovizije, jedan od njih je i Graham Norton

Foto: Instagram screenshot
1/9
22.02.2023.
u 11:29

Kroz polufinalne večeri gledatelje pred malim ekranima i publiku vodit će britanska glumica Hannah Waddingham, glazbenica Alesha Dixon i ukrajinska pjevačica Julia Sanina. Voditeljskom trojcu u finalnoj večeri pridružit će se i poznati voditelj Graham Norton.

Dobro je poznato kako se Eurovizija sastoji od dvije polufinalne večeri i one finalne, a poznato je i  da je na rasporedu sredinom svibnja. Ove godine točni datumi su 9., 11. i 13. svibnja i to u Liverpoolu. Velika Britanija 2023. godine je preuzela domaćinstvo natjecanja od Ukrajine koja je zaključila da situacija u njihovoj zemlji ne dopušta da budu domaćini. Inače, prošle godine pobijedili su Kalush Orchestra, a drugoplasirani je bio britanski predstavnik Sam Ryder.

S obzirom na to da je domaćin Engleska BBC je sada objavio tko će biti u ulogama voditelja. Kroz polufinalne večeri gledatelje pred malim ekranima i publiku vodit će britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Voditeljskom trojcu u finalnoj večeri pridružit će se i poznati voditelj Graham Norton (59)

Waddingham koja je poznata po ulogama u serijama 'Game of Thrones' i 'Sex Education' kazala je kako joj je ovo velika čast, a s time se složila i Dixon koju su gledatelji mogli vidjeti u showu 'Britain's' got Talent' kao članicu žirija.

Ukrajinska glazbenica treća je voditeljica, a inače je pjevačica alternativnog benda The Hardkiss.

- Jako sam uzbuđena što ću pokazati ukrajinsku kulturu i kreativnost i nadam se da ću svoju zemlju učiniti ponosnom - rekla je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Sanina (@the_hardkiss)

I Graham Norton, koji je dugogodišnji komentator Eurovizije istaknuo je koliko mu je ovo velika čast te naglasio da se radi o najvećem showu na svijetu. 

- Ove godine je još više posebno, a ja osobno osjećam veliku odgovornost prema našim ukrajinskim kolegama i želim ih napraviti ponosnima - rekao je. 

Inače, Norton će tijekom finalne večeri biti i u ulozi komentatori i to s glumicom i komičarkom Mel Giedroyc, a tijekom polufinalnih večeri u ovoj ulozi za BBC naći će se voditelji Scott Mills i Rylan. Istaknuto je i da će Timur  Miroshnychenko, koji je vodio Euroviziju 2017. godine u Kijevu biti uključen u live program te voditi ceremoniju otvaranja. 

Podsjetimo i da su hrvatski predstavnici riječki rokeri Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ' te će svoje finale pokušati izboriti u prvoj polufinalnoj večeri zajedno s predstavnicima Srbije, Irske, Latvije, Malte, Norveške, Portugala, Azerbajdžana, Češke, Finske, Izraela, Moldavije, Nizozemske, Švedske i Švicarske. 

U drugom se polufinalu natječu: Slovenija, Armenija, Belgija, Cipar, Danska, Estonija, Grčka, Island, Rumunjska, Albanija, Australija, Austrija, Gruzija, Litva, Poljska i San Marino.

VIDEO Podatak koji će zaprepastiti fanove Leta 3: Mama ŠČ nije na Billboardovoj listi najslušanijih u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije