Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antena slavi

Barbara Kolar: Prva sam se javila u eter 14.5. u šest ujutro

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
04.05.2018.
u 18:50

Premda je imala iskustva na radiju, posao na Anteni prisilio ju je da napusti stare navike, prilagodi se novim trendovima i napreduje.

Uvijek nasmiješena i šarmantna Barbara Kolar već je više od dvadeset godina prepoznatljivo lice s malih ekrana, ali i glas iz radijskih emisija na najslušanijoj zagrebačkoj radiopostaji Antena Zagreb koja za nekoliko dana slavi 10. rođendan, a tim se povodom Barbara sjetila svojih početaka.


 

– Na ovoj sam radijskoj postaji od samog početka, zapravo prva sam progovorila na Anteni s riječima: „Dobro jutro dragi slušatelji“, 14.5. u šest ujutro. Vjerovala sam već onda da Antena ima budućnost i bila sam sigurna da će doživjeti mnogo godina – kaže Barbara koja je prije nego što je došla na Antenu Zagreb, već imala radijski staž dug 12 godina.

– Moj izazov je bio naučiti raditi na drugi način. Trebalo je izbiti stare navike i prilagoditi se novima, što ponekad zna biti zahtjevno. Isto tako, mislim da to natjera čovjeka da bude u koraku s vremenom, da si zadaje nove ciljeve, a samim time i napreduje – kaže Barbara koja je zahvalna svim duhovitim, osebujnim, suosjećajnim, ali i nervoznim ljudima s kojima joj je bio užitak raditi tijekom svih ovih godina.

– Strahovito sam loša s rekapitulacijom događaja. Ponekad se ne mogu sjetiti ni što je bilo prije dva dana i velika je greška što neke od događaja nisam zapisivala jer bih ih se tako trajno sjećala. Ali, sjećam se kada je Oliver Dragojević u sedam ujutro čistio ribu kod nas i šalio se i simpatično prigovarao kako ta riba nije friška kao njegova iz Vela Luke. Sjećam se i kako je današnjoj direktorici Medija Servisa, koja je u to vrijeme bila naša “news prezenterica”, dok je čitala vijesti, u studio je ušao naš gost, proslavljeni vratar Josip Pavić, koji je bio u ogrtaču, a ispod je imao samo gaće. Naravno da je ostala izbezumljena, a nama je bilo jako smiješno – prisjeća se Barbara koja svima onima koji maštaju o karijeri na radiju, savjetuje samo jedno.

– Budite autentični, budite svoji – zaključila je simpatična voditeljica.

Komentara 1

ZI
zickler
15:57 06.05.2018.

Antenu sam počeo slušati s zakašnjenjem od dvije godine i iskreno ne znam što bih rekao. Na početku sam kritizirao to što se favorizirao jutarnja ekipa ali sam kasnije vidio da je to i normalno. Također mi je malo žaoo što se smanjila interakcija s publikom ( naravno sada su tu i druge sestrinske postaje pa su im dio i prepustili. Jedino što i dalje tvrdim da je Barbara Kolara bila a i ostala predominantna na tom radiju i da su je previše gurali u prvi plan a da je tamo bilo puno kvalitetnijih voditelja koji su dugo neopravdano bili u njezinoj sjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije