Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slučaju skrbništva

Bandićevog čovjeka od povjerenja prozivala je i Severina, a sada je USKOK protiv njega pokrenuo istragu

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/7
20.04.2021.
u 20:02

Redžepi se sumnjiči, da je koncem kolovoza 2020. koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

USKOK je, ne navodeći njegovo ime, pokrenuo istragu protiv Gzima Redžepija zbog trgovanja utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju. Redžepi se sumnjiči, da je koncem kolovoza 2020. koristeći autoritet kojeg uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te uz činjenicu da je bio čovjek od povjerenja pokojnog Milana Bandića, pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

Redžepija je u svojim medijskim istupima u kojima je pričala o svojoj borbi nad skrbništvom nad sinom, spominjala i pjevačica Severina. U intervju koji je prije četiri godine dala za Story Severina je rekla:

Imam informaciju da su ženama ponudili da će im pomoći da se osnuje udruga I ja sam majka, da će im Grad Zagreb dati prostor i sufinancirati rad, ali pod uvjetom da se 'ne dira' u Milana Popovića i da to postane udruga koja će se baviti pravima majki i očeva, zajedno. Dakle, platit će im samo da ne talasaju. Predvodnici te ideje su, kažu, Ivica Lovrić, predstojnik za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, i Gzim Redžepi, bivši zamjenik predstojnice za zdravstvo Grada Zagreba. S njima u kompi je, kažu, radio i Ratko Maček. Sve fina ekipa, jedan optuženi za zloporabe, a drugi pravomoćno osuđen. Ovaj treći im valjda drži sviću. Ovim putem im poručujem da se klone mog diteta. Dvije godine kasnije pričajući na istu temu u razgovoru za Nacional Severina opet spominje Redžepija.

- Kad sam čula da ljudi iz Bandićeve blizine zapravo pomažu Milanu Popoviću u raznim radnjama tijekom procesa koji vodimo za skrbništvo nad našim sinom Aleksandrom, zatražila sam razgovor s njim. Jer prema mojim saznanjima, riječ je o cijelom jednom sistemu, cijeloj hobotnici, a zapravo je riječ o gradskim ustanovama. Jedna od tih ustanova je i Poliklinika za djecu Grada Zagreba koju vodi Gordana Buljan Flander, a gdje je Milan Popović dolazio s Gzimom Redžepijem, desnom rukom Bandića. Na službenim stranicama Grada Zagreba također je prije dvije godine objavljena i vijest popraćena fotografijom na kojoj se lijepo može vidjeti kako je Milan Popović sjedio u Dvercu s Milanom Bandićem, Cherie Blair, Gzimom i Ivicom Lovrićem - izjavila je tada. 

VIDEO Karijeru je počela organizirajući ormare: Proglašena milijarderkom, a privatni život joj se raspada

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije