Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 dana nakon smrti

Balaševićev grob premješten je na osamu, izgrađena i grobnica na kojoj je znakovit natpis

Foto: Marko Prpic, M.M./ATAImages/PIXSELL
1/9
31.03.2021.
u 13:23

Balašević je u najužem krugu obitelji 21. veljače ispraćen na posljednji počinak u svom rodnom Novom Sadu. Njegovo posljednje počivalište u međuvremenu je premješteno.

Prije 40 dana mnoge je potresla vijest o preranom odlasku Đorđa Balaševića. Legendarni kantautor preminuo je tri mjeseca prije svog 68. rođendana u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodina u koju je zaprimljen zbog upale pluća i zaraze koronavirusom.

Balašević je u najužem krugu obitelji ispraćen na posljednji počinak u svom rodnom Novom Sadu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević proglasio je taj dan, 21. veljače, danom žalosti. Balašević je pokopan uz tamburaše koji su njegovo tijelo iz kapele ispratili s pjesmom “Aco braco”, a zatim su nastavili i sa “Malom riđom”, dok su na samom grobnom mjestu odsvirali “Oliveru”, pjesmu posvećenu njegovoj supruzi Oliveri koja je na ispraćaju bila u društvu kćeri Jovane i Jelene te sina Aleksa. Od Balaševića su se oprostili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević te gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

21, February, 2021, Novi Sad - Shortly before 1 pm at the New cemetery in Novi Sad, Djordje Balasevic was buried in the circle of his closest family, and the admirers have already started visiting the grave. Photo: M.M./ATAImages 21, februar, 2021, Novi Sad - Nesto pre 13 casova na Novom groblju u Novom Sadu, sahranjen je Djordje Balasevic u krugu najuze porodice, a postovaoci su vec poceli da obilaze grob. Photo: M.M./ATAImages
Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Mjesec i pol nakon smrti Balaševićev grob je pomaknut desetak metara od mjesta na kojemu je pokopan 21. veljače, a grobnica je sada osamljena ispod jednog drveta na groblju. Iznad groba postavljen je spomenik u obliku srca na kojemu stoji ime Đorđa Balaševića, pravoslavni križ i emotivni stihovi iz njegove pjesme Portret mog života.

"Bez crne bela ne bi vredela", piše iznad groba.

Pored imena pokojnika nalazi se i pravoslavni krst kao i stih iz njegove pesme "Portret mog života"

Objavljuje NSHronika.rsUtorak, 30. ožujka 2021.

 

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Nike Turković

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije