Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duet glumice i kćeri

Anja Šovagović: Kćer Anu dugo sam nagovarala da snimimo pjesmu

šovagović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
13.06.2014.
u 11:26

– Riječ je o predivnoj baladi, pjesma zapravo govori o ljubavi – jedinoj nadi svijeta. S gospođom Klinžić surađujem već godinama i ubrajam je među najkvalitetnije autore zabavne glazbe, a s Darkom sam surađivala na predstavi “Zločin i kazna” u Gavelli

Zapjevati s mamom Anjom Šovagović-Despot u kućnoj atmosferi 20-godišnjoj Ani Despot uvijek je užitak, a kako to zvuči kada mama i kći pjevaju, čut će sutra i posjetitelji festivala Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači.

Snimila CD s devet godina

– Trebalo je dosta vremena da Anu nagovorim da mi se pridruži u ovoj pjesmi jer ona voli pjevati doma i u situacijama u kojima se ne mora mučiti s tremom i odgovornošću, a ja je potpuno razumijem. Nastupit će sa mnom, ali rekla je da će biti u pozadini s pratećim vokalima – kaže nam Anja. Glumica će s Anom izvesti pjesmu “Sanjaj, ljubi, samo to je važno”, čije stihove potpisuje profesorica Zorica Klinžić, a autor glazbe je Darko Hajsek.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

– Riječ je o predivnoj baladi, pjesma zapravo govori o ljubavi – jedinoj nadi svijeta. S gospođom Klinžić surađujem već godinama i ubrajam je među najkvalitetnije autore zabavne glazbe, a s Darkom sam surađivala na predstavi “Zločin i kazna” u Gavelli. Tada smo kliknuli i bilo je nekako logično da Darko uglazbi Zoričine stihove – otkrila je glumica kako je pjesma nastajala. S obzirom na to da je Darko pjesmu zamislio s puno vokala, Anja je predložila da ih otpjeva njena kći, a nakon duljeg nagovaranja Ana je pristala i snimila pjesmu s mamom u studiju Tonija Eterovića, kod kojeg je snimala CD i kao devetogodišnjakinja.

– Toni Anu zna odmalena jer je kod njega snimila CD za slikovnicu Piko u izdanju Mozaika knjiga. Kako joj je Piko bio omiljeni lik, tada je s oduševljenjem odglumila Piku. Eto sad se opet nekako ponavlja slična priča – kaže Anja.

Sina glazba ne privlači

Za Anu njena mama kaže da pjeva bolje od nje pa, iako su je roditelji poticali da upiše Muzičku akademiju, ona je odlučila studirati francuski i engleski jezik.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

– Odmalena je Anu zanimala glazba, završila je Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog, gdje je svirala klavir kod profesorice Ane Žgur. Jedno vrijeme je bila jako zainteresirana za pjevanje i išla je na zbor u Klasičnoj gimnaziji, koji je poznat kao jako uspješan. Glazba je oduvijek zanima, ali odlučila se za jezike. Ana se voli baviti riječju, a umjetničku stranu pokazuje samo doma – kaže glumica. U domu glumačkog para Anje Šovagović i Dragana Despota ženski dio obitelji zainteresiran je za glazbu, dok dečki imaju druge zanimacije.

– Suprugu i sinu Josipu pjesma je vježbanje matematike, time se oni bave, a Ana i ja volimo zapjevati – kroz smijeh kaže Ana. Josip će sada upisati srednju školu, a glumica kaže kako ga ne zanima pjevanje, a glumi pristupa više redateljski. – On ima svakakvih opcija, od toga da bude filozof do toga da bude kritičar – kaže Ana.

>> Anja Šovagović Despot počela sama šivati odjeću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije