Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi hit

Ana-Marija Bokor Vrdoljak s Davorinom Bogovićem je snimila duet “Migrena”

Foto: Promo
1/4
31.01.2023.
u 11:21

Ana-Marija diplomirala je na odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti, a potom je otišla na dvogodišnje usavršavanje u London u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier. Sada je snimila pjesmu s Davorinom Bogovićem

Glumica Ana-Marija Bokor Vrdoljak sada je i – pjevačica. Zvijezda brojnih kazališnih predstava, ali i serije “Winnetou & Old Shatterhand”, snimila je pjesmu “Migrena” u duetu s Davorinom Bogovićem, prvim pjevačem Prljavog kazališta.

"Tekst pjesme Migrena nastala je prije više godina iz zafrkancije, ali i muke jer patim od kronične migrene još od puberteta. Sve što mi se događa, lijepo i manje lijepo, volim gledati s humorom pa je i tekst pjesme duhovit. Ljekovito je neku svoju muku pretočiti u zafrkanciju, a mi umjetnici imamo sreću da kroz kreativnost možemo kanalizirati ono što nas zaokuplja i smeta u bilo kojoj sferi, otkočiti kočnice, pustiti da to poteče i uobliči se u nešto posve drugo..i bude lijepo. Ovom sam si prilikom ispunila želju, svoj djevojački san da zapjevam kao rock pjevačica. A kako mi se u tome pridružio moj glazbeni idol Davorin Bogović, sreća je još veća. Tema migrene i nas koji bolujemo od nje je ozbiljna, no u pjesmi je obrađena na duhovit način uz puno prštavog rocka. Reakcije na spot i pjesmu su odlične! Dakle, migrena nije hir, Migrena je hit!" kazala je. 

 

Ana-Marija diplomirala je na odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti, a potom je otišla na dvogodišnje usavršavanje u London u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier. Po povratku u Zagreb nastavlja raditi kao slobodna umjetnica te se pojavljuje u više filmova i TV serija, a nastupa i u Teatru u gostima, HNK Zagreb i kazalištu Žar ptica gdje je od 2005. godine u stalnom angažmanu. Godine 2018. surađuje s Binocular teatrom u uspješnici “Štefica Cvek u raljama života”.

Glumica je otkrila zašto je odlučila snimiti pjesmu baš o ovoj temi. 

"S migrenom se “družim” od dvanaeste godine, dakle od puberteta. Nakon niza godina otišla sam na pregled neurologinji Mahović Lakušić i shvatila da imam kroničnu migrenu zbog čega mi je ona propisala mi botulin-toksin A. Podmukla je to bolest koja znatno može narušiti kvalitetu života, uvijek nekako izmigolji i pojavi se kada se najmanje nadam. Naučila sam živjeti i funkcionirati migreni usprkos, moj posao ne trpi, ali trpim ja jer moram uložiti dodatni napor kako bih obavila sve svoje zadaće u danu kada sam, kako volim reći, migrenozna. Želja mi je pjesmom “Migrena” i kazališnom predstavom progovoriti u široj javnosti i upoznati ljude s time koliko je ovo neugodna bolest. Surađujem uspješno s udrugom Migrena Hrvatska, koja od 2018.godine vrijedno radi na osvještavanju ovog problema na društvenim mrežama, a organizira i panele i javnozdravstvene akcije. Na jednom od panela upoznala sam dr. Filipovića koji u svojoj poliklinici nudi više rješenja u liječenju migrene, a neurologinja Bašić Kes pripisala mi je lijek na bazi monoklonskih protutijela. Primam terapiju i čini da napadaji više nisu toliko učestali" rekla je. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije