Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Gdje pjesme nose ljudska lica'

Amira Medunjanin održala koncert u zagrebačkoj Areni, pogledajte koliko je ljudi stiglo

Zagreb: Amira Medunjanin održala koncert u Areni Zagreb
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/14
09.06.2023.
u 10:34

Koncert naziva 'Gdje pjesme nose ljudska lica' Amira je organizirala uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Jurice Petrača, a svoju jedinstvenu emociju uspjela je prenijeti na publiku

Glazbenica Amira Medunjanin sinoć je održala koncert u zagrebačkoj Areni. Koncert naziva 'Gdje pjesme nose ljudska lica' organizirala je uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Jurice Petrača. Antonio Vrbički Amiru je pratio na harmonici, Boško Jović na gitari, a Mario Rašić na basu. Osim njih, na pozornici su joj se pridružili kantautorica Lu Jakelić i violinist Matej Mihaljević.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica čije je ime sinonim za sevdah i sevdalinku publici je predstavila tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Amira se osim po svom opusu ističe i po izvanrednoj izvedbi te jedinstvenoj emociji kojom pristupa glazbi, a upravo je time i sinoć očarala publiku u Areni koja ju je nakon koncerta nagradila snažnim pljeskom.

Inače, Arena Zagreb, kako se može vidjeti po fotografijama, nije bila ispunjena do svojih krajnjih kapaciteta, a procjenjuje se da je Amiru slušalo oko 4000 ljudi.

08.06.2023., Zagreb - Koncert Amire Medunjanin. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Podsjetimo, Amira je prije nekoliko dana, uoči koncerta publici poklonila novu pjesmu 'Kada bi bila'. Tekst potpisuje Amer Čanković (Helem Nejse), glazbu Antonio Vrbički, dok s njim aranžman potpisuje Amira Medunjanin. Pjesma će se naći na njezinu novom albumu, a miks i master je radio Nikša Bratoš.

Dodajmo da je od prvog studijskog albuma “Rosa” iz 2003. godine, Amira objavila više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin. Zbog vokalne upečatljivosti koju ima, mnogi je uspoređuju s divama poput  Cesarie Evore i Billie Holiday.

VEZANI ČLANCI:

Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam, i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni.

VIDEO Nina Violić ispričala Ciganoviću je li ikada ulogu dobila preko kreveta i što misli o tome

 

Komentara 1

Avatar utunelu
utunelu
11:16 09.06.2023.

ako je jazz onda je jazz nijw sevdah-jazz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije