Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Škoro

'Ako je Bono Vox irski nacionalist, onda sam ja hrvatski i nemam problem s tim'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
28.02.2019.
u 13:04

Pjevač je gostovao u emisiji "Pressing" u kojoj je govorio o glazbenoj karijeri, domoljubnim pjesmama i prijateljstvu s Markom Perkovićem Thompsonom.

Gost emisije "Pressing", urednice i voditeljice Sandre Križanec, bio je glazbenik Miroslav Škoro.

Pričao je o svojim glazbenim počecima i prisjetio se kako je nastala pjesma "Ne dirajte mi ravnicu".

– U Americi sam čeznuo za majkom i Osijekom. Bilo je to 1989. godine, a pjesma je prije mene došla u Hrvatsku i Zlatni Dukati su snimili spot s  Fabijanom Šovagovićem. Ljudevit Grgurić Grga pozvao me da pjevam pjesmu u "Sedmoj noći" u Osijeku i tako je moja karijera počela – ispričao je Škoro gostujući na N1 televiziji. 

Križanec ga je pitala je li zbog pjesama "Domovina" i "Sude mi " dobio etiketu nacionalista, a Škorin odgovor glasio je ovako:

– Ako je Bono Vox irski nacionalist, O. K,, ja sam hrvatski, nemam ja s time problema. U mojoj državi u kojoj je moj narod većinski imam pravo isticati to što imam. Čini mi se da živimo u vrijeme dok glasna manjina terorizira tihu većinu. I neka me zovu kako hoće, dapače.

Rekao je kako su mediji malo previše napuhali to da je on u svađi s kumom Markom Perkovićem Thompsonom te da njih dvojica možda ne razmišljaju na isti način o svemu, ali to ne znači da su u svađi jer on svađama uopće nije sklon, baš kao ni Thompson. 

Ključne riječi

Komentara 98

DU
Deleted user
17:22 28.02.2019.

Gospodin je u pravu. Nacionalizam je pozitivna kategorija, šovinizam je negativna kategorija. No stereotipi koji su ostali iz bivšeg sustava kada se nacionalno zatiralo u korjenu, a poticalo Jugoslavenstvo (pod krinkom internacionalizma)doveli su ljude u zablude. Vrlo lukavo Srpski šovinisti i hegemonisti, lukavo i perfidno upregnuli su jugoslavene već od 1918, i ORJUNA-e, pa do današnjih dana u svoje interese. Iz tog razloga je nacionalizam bio stigmatiziran sa svrhom razbijanja jedinvstva ostalih nacija i lakše hegemonije Jugoslavenskog, u stvari vrlo lukavo zamaskiranog srpskog hegemonizna. Te procese vodile su vrlo mudre, lukave i perfidne srpske glave, na temeljima strategije Dragutina Dimitrijevića-Apisa do današnjih dana.

DU
Deleted user
17:57 28.02.2019.

Ni ja nemam problema s tim

SV
svakogdana
19:13 28.02.2019.

vraga si ti nacionalist.nacionalist želi dobro svojoj naciji i zemlji,a kakvo je dobro nudio sanader koga si podržavao i hdz čiju si listu nosio i bio kandidat za gradonačelnika. upravo zahvaljujuć likovima poput tebe na estradi, u crkvi,među braniteljima hdz radi to što radi.ako vama svima nije jasno da je stvarni cilj škegre i družina a hdz je njihovo političko krilo da potjeraju narod,uzmu imovinu i onda je preprodaju strancima. je li bono vox podržao stranku koja je irsku deindustrijalizirala i potjerala stotine tisuća iraca u inozemstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije