Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNI GLAZBENIK

Škoro se prisjetio snimanja spota s Gregurevićem: 'Bio je veći od života'

Snimanje spota 'Zašto nam lažu u lice'
Foto: screenshot
1/5
05.01.2019.
u 17:20

- Kad smo radili taj spot, naravno da je dobiti Ivu u jedan takav projekt bilo 'vau'... Ali ja sam njemu u jednoj rečenici rekao što radim, ma ne znam jesam li mu uopće i objasnio. Odmah je pristao, došao na snimanje i u toj jednoj maloj sceni bio maestralan - kazao je Škoro

Miroslav Škoro jedan je od brojnih ljudi iz javnog života koji se ovih dana oprašta od pokojnog Ive Gregurevića, glumačkog barda koji nas je iznenada napustio u 67. godini života. Gregurević je uz mnoge druge glumce poput pkojne Marije Kohn, Filipa Radoša, Hrvoja Klobučara, Vedrana Mlikote i drugih prije 6 godina sa Škorom snimao spot za njegovu pjesmu "Zašto lažu nam u lice" koja govori o egzodusu Hrvata, a za Slobodnu Dalmaciju prisjetio se detalja sa snimanja i prijateljstva s pokojnim glumcem. 

- Kad smo radili taj spot, naravno da je dobiti Ivu u jedan takav projekt bilo 'vau'... Ali ja sam njemu u jednoj rečenici rekao što radim, ma ne znam jesam li mu uopće i objasnio. Odmah je pristao, došao na snimanje i u toj jednoj maloj sceni bio maestralan - kazao je Škoro, koji je još tada napravio pjesmu o egzodusu Hrvata.

- Snimali smo jednog iznimno hladnog dana u Staroj Kapeli, selu u kojemu danas živi samo nekoliko bakica. To je selo koje više ne postoji, a nekoć je u njemu živjelo 200-300 duša. Jedan poduzetnik napravio je tamo etno selo, a mi smo došli jednog jutra i snimili spot iz jednog kadra, na štopericu. Snimatelj Mario je s kamerom u rukama trčao kroz selo za akterima spota sve do ulaska u kuću i tu je kamera stala, da bi onda krenuo hodati unatrag. Digli smo ga na jedan kran i tako je snimljen onaj mali egzodus iz jednog sela. Triput smo ponavljali snimanje i otišli se malo zgrijati. Kad smo pustili glazbu ispod slike, prvi put napravili spoj jednog i drugog, nije bilo čovjeka u prostoriji koji nije pustio suzu - kazao je Škoro i dodao kako je Gregurević živio život onako kako ga treba živjeti - ne u virtualnoj stvarnosti nego u životu. 

- Takav se rodio, tako je snimao, tako je radio, tako je prijateljevao, tako i otišao. On je stvarno život i veći od života, u ovom vremenu u kojemu je s jedne strane sve podložno materijalnom, a s druge strane su prijateljstva i odnosi s ljudima vrlo virtualni. Kod Ive nije bilo virtualnog... Ja od Ive Gregurevića nikad nisam primio glupu videoporuku - s tugom je rekao Škoro. 

Pogledajte najveće uloge pokojnog Ive Gregurevića:

Ključne riječi

Komentara 6

PR
Pušing_Rođo
17:27 05.01.2019.

Junak Ive Gregurevića kraja je Rajkovačić Baja. Ljudine su nasi posavci

Avatar dras32
dras32
17:54 05.01.2019.

Ono kad izvuces 6 godina staru pjesmu koja nije prosla na trzistu pa si na mrtvom Gregurevicu radis reklamu sam sebi. Moze li niže.

Avatar budalamanemakraja
budalamanemakraja
04:03 06.01.2019.

skoro ako na tudoj smrti radis reklamu onda si stvarno jako nisko pao ,ali mozes ti i jos nize....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije