Breaking
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Škoro se prisjetio snimanja spota s Gregurevićem: 'Bio je veći od života'

- Kad smo radili taj spot, naravno da je dobiti Ivu u jedan takav projekt bilo 'vau'... Ali ja sam njemu u jednoj rečenici rekao što radim, ma ne znam jesam li mu uopće i objasnio. Odmah je pristao, došao na snimanje i u toj jednoj maloj sceni bio maestralan - kazao je Škoro
05. siječnja 2019. u 17:20 6 komentara 4173 prikaza
Snimanje spota 'Zašto nam lažu u lice'
Foto: screenshot
Pogledajte galeriju 1/5

Miroslav Škoro jedan je od brojnih ljudi iz javnog života koji se ovih dana oprašta od pokojnog Ive Gregurevića, glumačkog barda koji nas je iznenada napustio u 67. godini života. Gregurević je uz mnoge druge glumce poput pkojne Marije Kohn, Filipa Radoša, Hrvoja Klobučara, Vedrana Mlikote i drugih prije 6 godina sa Škorom snimao spot za njegovu pjesmu "Zašto lažu nam u lice" koja govori o egzodusu Hrvata, a za Slobodnu Dalmaciju prisjetio se detalja sa snimanja i prijateljstva s pokojnim glumcem. 

Branko Schmidt i Ivo Gregurević prijatelji i u zlu Branko Schmidt: 'Nakon njegova moždanog šetali smo se nasipom i vježbali govoriti'

- Kad smo radili taj spot, naravno da je dobiti Ivu u jedan takav projekt bilo 'vau'... Ali ja sam njemu u jednoj rečenici rekao što radim, ma ne znam jesam li mu uopće i objasnio. Odmah je pristao, došao na snimanje i u toj jednoj maloj sceni bio maestralan - kazao je Škoro, koji je još tada napravio pjesmu o egzodusu Hrvata.

Ivo Gregurević Odlazak velikog glumca Sjećanja na Ivu Gregurevića: 'Zaželio je još jedan dan više od cijelog stoljeća'

- Snimali smo jednog iznimno hladnog dana u Staroj Kapeli, selu u kojemu danas živi samo nekoliko bakica. To je selo koje više ne postoji, a nekoć je u njemu živjelo 200-300 duša. Jedan poduzetnik napravio je tamo etno selo, a mi smo došli jednog jutra i snimili spot iz jednog kadra, na štopericu. Snimatelj Mario je s kamerom u rukama trčao kroz selo za akterima spota sve do ulaska u kuću i tu je kamera stala, da bi onda krenuo hodati unatrag. Digli smo ga na jedan kran i tako je snimljen onaj mali egzodus iz jednog sela. Triput smo ponavljali snimanje i otišli se malo zgrijati. Kad smo pustili glazbu ispod slike, prvi put napravili spoj jednog i drugog, nije bilo čovjeka u prostoriji koji nije pustio suzu - kazao je Škoro i dodao kako je Gregurević živio život onako kako ga treba živjeti - ne u virtualnoj stvarnosti nego u životu. 

Knjiiga žalosti za Ivu Gregurevića Štovatelji shrvani Zapisali su: 'Dragi Ivo, zbog tebe smo gledali hrvatske filmove...'

- Takav se rodio, tako je snimao, tako je radio, tako je prijateljevao, tako i otišao. On je stvarno život i veći od života, u ovom vremenu u kojemu je s jedne strane sve podložno materijalnom, a s druge strane su prijateljstva i odnosi s ljudima vrlo virtualni. Kod Ive nije bilo virtualnog... Ja od Ive Gregurevića nikad nisam primio glupu videoporuku - s tugom je rekao Škoro. 

Pogledajte najveće uloge pokojnog Ive Gregurevića:

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Pušing_Rođo:

  Junak Ive Gregurevića kraja je Rajkovačić Baja. Ljudine su nasi posavci

 • Avatar budalamanemakraja
  budalamanemakraja:

  skoro ako na tudoj smrti radis reklamu onda si stvarno jako nisko pao ,ali mozes ti i jos nize....

 • Avatar dras32
  dras32:

  Ono kad izvuces 6 godina staru pjesmu koja nije prosla na trzistu pa si na mrtvom Gregurevicu radis reklamu sam sebi. Moze li niže.