Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

SAP-ova vizija učinkovite državne uprave

18. studenoga 2008. u 10:42 5 prikaza

U nadi kako će se u traganju za visokom učinkovitošću državne uprave Hrvatska snaći na putu za punopravno članstvo u EU danas je održan u Zagrebu prvi SAP skup za javni sektor.

Ova njemačka korporacija koja od 1995. godine posluje i u našoj zemlji, svjetski je priznato ime u području aplikacija za upravljanje resursima poduzeća, a danas najveći dio svojih prihoda ostvaruje upravo u javnom sektoru.

Na prvom okruglom stolu koji cilja većoj kvaliteti i bržem pružanju usluga državnog sektora SAP je iznio i svoje viđenje kako do toga da dođe. Kroz dijalog sa državnom upravom SAP se nada suradnji - uz ostalo, za postizanje jedinstvene baze koja bi prikupljala i sređivala matične podatke svih građana.

Državnoj upravi kojoj trebaju reforme, predlažu i otvaranje samouslužnog servisa za građane u interakciji s državom, kao i sustava za praćenje kvalitete rada. U cijelom nizu prijedloga ističe se i onaj za kvalitetno i pravovremeno praćenje tijeka trošenja proračunskih sredstava kao i njihovo prikupljanje po najpovoljnijim uvjetima.

Prvom hrvatskom skupu vodećeg svjetskog ponuđača softvera, odazvali su se svi predstavnici državnih tijela kao i partneri organizatora skupa, Središnji državni ured za e-Hrvatsku te predstavnici Njemačkog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj.

„Iznimno sam zadovoljan što su predstavnici državnih tijela prepoznali trenutak u kojemu su nužne promjene kako bi se zaustavio ovaj val krize. Drago nam je što su se odazvali i podržali naš skup te kroz otvoreni dijalog pokazali spremnost da se učine prvi konkretni koraci“, na kraju skupa je izjavio Igor Dropulić, direktor SAP-a.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće