Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sanja Mikleušević Pavić predala je državi poruku - gašenje grčke ETV je čin modernog terorizma

'06.04.2013., Zagreb - Sanja Mikleusevic Pavic tv voditeljica na HTV-u. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
14.06.2013. u 14:00

Zašto Sanja plače nad Grčkom ETV (2700 zaposlenih). Da ne bi plakala nad HRT-om (3500 zaposlenih)

Plavi Savo, Dravo plavi, niti Dunav silu gubi,... ali panika na HTV/HRT-u jest - (privremeno) gašenje Grčke državne, pardon javne - ETV. Sanja Mikleušević Pavić cijelu je \"Temu dana\" odradila da osokoli kolege na našoj državnoj, pardon javnoj TV, a vlastima predala i poruku. Dakle, uz dolazak Tomislava Jakića, koji je njezin kolega bio predavno, Sanja se potrudila dobiti izjave i iz Atene. Sve poruke svodile su se na - to što je napravila grčka vlada, ugasila 5 programa javne TV, uz optužbu da krčme državni novac, uz korupciju i nepotizam, da će sada nastati Nova javna TV, uz zapošljavanje pola uposlenih (2.700 ih je sada) -  valja shvatiti kao \"moderni čin terorizma\" i \"bezumnost bespoštedne štednje\". - Očekujete li pomoć EU, pita revolucionarno Sanja kolegicu na grčkom HRT-u, a ona će - da, pravnu. I nastavlja kolegica  - \"prihvaćam da je korupcije i nepotizma bilo na ETV-u, ali za to su krivi političari\", kaže Sanjina kolegica. A onda svi uglas - to se ne smije raditi, pa građani moraju čuti što se zbiva u zemlji, a privatne TV im to ne govore. Sanja, potom pokazuje kako kolegama s grčkog HRT-a stiže suport - od komunista i još ljevije Syrize. U nukleusu grčke revolucije u ZGB studiju, nastavlja se sućutno i slijedi zaključna poruka - \"nadamo se da to nije model i za druge, da demokracija definitivno uzmiče pred profitom\". Dakle - Grčka, sa svojih 11 mil. stanovnika ne može financirati 2.700 zaposlenika ETV-a. Hrvatska sa 4,3 mil. stanovnika, pak, može financirati HRT sa 3.500 zaposlenika i još toliko honoraraca. Eto, zato Sanja plače nad Grčom. Da ne bi plakala u Hrvatskoj.

PLUS M. Bago s Nove TV - bravo! U prilogu o sanaciji zdravstva (3,3 mlrd kn) upozorava da Linić obavlja posao Ostojića Ranka, koji čak nije došao na sjednicu vlade. A otkako je ministar, na listama čekanja je 100.000 pacijenata više.

MINUS
Ista tema na HTV-ovom dnevniku Tine Šimurine. Blaže, ali opališe Ostojića slično. No, za taj zaključak morali su pozvati novinarku Škaričić \"sa strane\". Tinina se ekipa nije usudila. Javna TV i sloboda govora. Baš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?