Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANJA DOLEŽAL PREPORUČUJE

Sanja Doležal o najdražim knjigama

28.04.2009.
u 16:01

U knjižari Profil Megastore svaki se mjesec postavlja polica s izborom knjiga, DVD-a i CD-a neke od osoba iz javnosti. Nakon Danijele Trbović i Tonija Cetinskog na red za svoju policu došla je i Sanja Doležal. Iako je na policu stavila od svega po malo, kazala je da joj izbor nije bio previše lagan jer je bila ograničena brojem knjiga, CD-a i DVD-ova.

- Krenut ću sa svojim favoritom. Možda ćete se začuditi, ali definitivno preporučujem tandem Dubravka Miljković i Majda Rijavec, koje su začetnice popularne psihologije na našim prostorima, a "Kako postati i ostati nesretan" samo je jedna od njihovih brojnih knjiga - kazala je Sanja dodavši kako je riječ o knjizi koja zaista može nasmijati, dobro zabaviti, ali i potaknuti na propitivanje nekih životnih stavova.

- Iz te se knjige može nešto i naučiti, a inače doma na polici imam sve njihove knjige i baš sam zato ovu stavila na prvo mjesto ovdje u Megastoreu - kazala je Sanja.

Od književnih klasika Sanja je izabrala češkog pisca Milana Kunderu koji već godinama živi i piše u Parizu, a o njemu je kazala:
- Njega treba pročitati od A do Ž, ali evo za danas neka to bude odlična knjiga "Život je drugdje". Od naših autora pjevačica i nekadašnja TV-voditeljica izabrala je i Mirjanu Krizmanić te njezin veliki hit "Tkanje života", a kako kaže, na njezinim policama nezaobilazna je i Ana Ugarković.

- Dobila sam za prošli Božić pod bor njezine obje knjige i mogu reći da sam oduševljena. Briljantno kombinira nespojivo i jako dobro to prezentira i vrlo zgodno i duhovito to piše - kazala je Sanja te preporučila svima Anine kuharice.

- Od filmova bih prije svega preporučila "Lovca na jelene" jer to je jedan od najboljih filmova koje sam gledala, zatim se ovdje nalazi i klasik među crtićima, a to je "Potraga za Nemom" - kazala je Sanja dodavši kako je taj crtani film s djecom, a kasnije i s nećacima pogledala oko dvije stotine puta.

- Svakako bih izdvojila i jedan od mojih najdražih mjuzikla "Hello Dolly" i moram priznati da se još uvijek potajno nadam da će netko postaviti taj mjuzikl na naše kazališne daske i da ću baš ja dobiti ulogu Dolly - priznala nam je Sanja.

Što se glazbe tiče, Sanja je toplo preporučila Massima Savića, zatim pjevačicu i pijanisticu Dianu Krall, dok je za mlađu populaciju, prema sugestiji mlađe kćeri, na polici istaknula nosač zvuka pjevačice Duffy.

Želite prijaviti greške?