Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILI SU BLIZU

Zagreb 'prekratak' za dva gola, sjajno je parirao velikoj Barceloni!

PPD Zagreb
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/27
09.04.2015.
u 21:48

– Idemo i Barci pokušati zagorčati život – rekao je Vujović i nije se šalio jer gosti su jedva pobijedili 25:23

Rukometaši Zagreba bili su blizu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone, ali na kraju su gosti pobijedili 25:23 (14:10) i ostat će prazna rubrika "pobjeda" protiv ovog diva, nikad još u povijesti nije stigla na domaćem terenu. A moglo je sve otići na stranu 'plinara', samo da je bilo više koncentracije pred kraj susreta. No ruke su se "skratile" jer Španjolci djeluju zastrašujuće.

Veselin Vujović prije susreta je najavio žestok susret i u više navrata naglasio da se njegovi momci nikoga ne boje. No velike Barcelone ipak su se prestrašili donekle, što ne čudi jer u njenom dresu su uistinu nevjerojatna rukometna imena. Ali 15 tisuća grlatih navijača ipak je pomoglo da se taj strah savlada pa je Zagreb imao vodstvo sve do 5:2 i 12. minute. Trebalo je proći čak osam da bi zabili i tad je bilo 9:5, a tih četiri razlike Katalonci su održavali sve do posljednjih pet minuta.

Treba napomenuti da su igrale dvije možda najjače obrane u Ligi prvaka. Dok je Barcelonina impozantna i sve se o njima zna, Zagrebovi "klinci" nepoznanica su. Vjerojatno nakon ovog susreta više neće biti jer sjajno su se borili s momčadi koja u svakom trenutku ima pet do šest rješenja. Kad bi Nikola Karabatić, sa šest golova najefikasniji kod gostiju, bio zatvoren, bili su tu Tomas, Sigurdsson, Sorhaindo, Lazarov, Tomas i briljantni Šarić, čije su obrane na samom kraju donijele Barceloni pobjedu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nosio se s njime odlično samo Luka Stepančić, koji je zabio devet u 16 pokušaja, a dobri su bili Zlatko Horvat sa pet od pet (četiri sa sedam metara) i Stipe Mandalinić s tri od četiri. Ali Sandro Obranović promašio je svih pet puta i bez kvalitetnije vanjske linije nije išlo. Linija šest metara bila je zatvorena i jedina šansa bila su krila i vanjski pucači. Od kontri također nije bilo ništa, a solidno se zatvarala Barcelonin protunapad. Iako je sve skupa moglo daleko bolje.

No moglo je i daleko lošije jer Barcelona je vodila i pet razlike, imali su priliku nekoliko puta pobjeći, ali Filip Ivić na golu bio je odličan pa se Zagreb konstantno vraćao u utakmicu. No prijelomni je trenutak za povratak hrvatskog prvaka bilo to što između 47. i 49. minute Barcelona nije zabila s igračem više, a uspjeli su pritom primiti gol. Tad su zagrebaši shvatili da mogu igrati protiv katalonskog diva i to su dokazali.

Nažalost, kad god je trebalo otići korak dalje Šarić bi obranio "zicer" ili bi lopta iskliznula iz ruke, a često se i Ivićeva obrana vraćala igračima Barcelone. Samo, teško je prežaliti posljednju minutu, Zagreb je napao kod 23:24, Obranović je bio sam i Šarić nogom brani, lopta se odbija i Stepančić gleda u nju dok se Karabatić požrtvovno baca i uzima ispred njega. Zato je najveći trenutno, zato Barcelona i djeluje kako djeluje...

>> Tijek utakmice možete pronaći OVDJE

>> Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović navija u dresu Zagreba za 'plinare'

>> Svi finali Zagreba i Barcelone: Nokautiran Džomba, sudac u 'nesvijesti'

Komentara 19

DA
Djeca_Arbata
00:22 10.04.2015.

Dobra igra...dobra atmosfera...veliki Nikola Karabatić...užitak ga je bilo gledati...sve u svemu fantastična atmosfera u areni...čestitke vodstvu PPD Zagreb što nam je pružilo trenutke sportske radosti...i to besplatno...nezaboravno...

SV
svitilnik
23:41 09.04.2015.

Do sad smo imali istarskoga veloga Jožu sad imamo i veloga Luku. Iako smo izgubili utakmicu taj momak je pokazao svu svoju hrabrost i kvalitetu, sve ono što čini športskoga dragulja kao što je bio naš Dražen Petrović. Da, Dražen nije priznavao nikoga da je bolji od njega dok ne završi utakmica. I drugi su momci dali sve od sebe i na tome im hvala no Luka je naš biser i on može naš najbolji rukometni klub dovesti do vrha Europe. Luka je neprocjenljiv i mora ostati u PPD Zagrebu pod svaku cijenu. Hvala ti Istro mila dome roda hrvatskog

DO
domicus2204
22:30 09.04.2015.

bravo decki..sjajni ste..protiv takve barce...svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije