Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti za dom

Razvrstajte odjeću, ulaštite cipele, neka zablista nakit...

Interijer
22.03.2010.
u 09:00

Zašto nije preporučljivo nositi iste cipele svakog dana? Kako spremiti odjeću i očistiti kožnu torbu? Kako osvježiti jastuke u kući? Proljeće je stiglo, a s njime i proljetno pospremanje i čišćenje.

Zašto nije preporučljivo nositi iste cipele svakog dana? Kako spremiti odjeću i očistiti kožnu torbu? Kako osvježiti jastuke u kući? Proljeće je stiglo, a s njime i proljetno pospremanje i čišćenje. No, nije samo važno da vaš stan blista, pobrinite se da i nakit, cipele i torbe dobiju određenu njegu kako bi trajali što dulje i ostali kao novi. Za sve to nije potrebno bogatstvo, nego samo nekoliko dobrih trikova koje preporučuje spisateljica Gisele Scanlon, autorica nove knjige "The Goddess Experience" ("Iskustvo božice").

1. Organizirajte ormar

Savršeno uredan ormar štedi novac. Činjenica je da, kad vidite apsolutno sve svoje stvari uredno posložene, pronalazite više načina za kombiniranje, a ne da posežete za ionako praznim novčanikom i odlazite u šoping. Važno je i da dva puta godišnje preuredite ormar; izvadite svu odjeću koju ne trebate i spremite je u vreće ili kovčege. No, budite oprezni s plastičnim vrećama iz kojih se s pomoću usisavača izvlači zrak.

Kada nakon dugog vremena otvorite takvu vreću, odjeća je izgužvana, a određeni materijali teško se spase. Popularne olovka-suknje vješajte naopako, tako će lijepo izgledati i neće gubiti formu. U ladicama ostavite otvorenu bočicu parfema kako bi odjeća dobila nježan miris.

2. Neka cipele ostanu kao nove i za iduću sezonu

Nosite nove štikle nekoliko dana po kući s debljim čarapama, tako će postati udobnije i neće vam stvarati žuljeve kada ih obujete za izlazak. Pokušajte ne nositi stalno isti par cipela. Rotiranje nekoliko pari cipela pomoći će da traju dulje, a i zdravije je za stopala ostaviti cipele nakon napornog dana da se prozrače i osuše. Drvene pete čistite sredstvom za čišćenje drva, a i lakirane cipele ljepše će se sjajiti.

Kako biste zaštitili vezice na tenisicama, namočite ih prije nego što ih zavežete. Kada se vezice osuše, ostat će na mjestu.

3. Zaštitite torbe

Unutrašnjost torbe najčešće je presvučena platnom, najlonom ili nekom vrstom kože. Zbog toga unutrašnjost torbe zahtijeva i redovito čišćenje.

Kako biste je očistili, izvucite nježno unutarnji materijal i očistite ga gazom ili vlažnom vatom kako biste uklonili sitnu prljavštinu. Torbe je nužno čistiti i izvana, jer koža je koža, pa je i tretirajte kao da je vaša. Nabavite sredstvo za čišćenje kožnih torbi, najčešće se prodaje kao krema u specijaliziranim trgovinama.

Nanesite kremu na mekani komad tkanine i utrljajte je u kožu. Izbjegavajte nositi najbolju torbu koju imate po kiši jer mogu nastati mrlje. Kada torbu ne upotrebljavate, spremite je u stare jastučnice kako biste izbjegli mrlje i ogrebotine.

4. Čišćenje nakita

Držite nakit podalje od sapuna, losiona, parfema i laka za kosu jer oni mogu napraviti štetu. Čistite nakit mekanom četkicom za zube koju ste prethodno umočili u destiliranu vodu. Kako biste razmrsili delikatnu ogrlicu, stavite kap bademova ulja na lančić i čavlićem ga razmrsite.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:32 22.03.2010.

zaradite na ovom..provjereno, mozda malo vremena izgubite dok se registrirate ali isplati se....http://bux.to/?r=Bezuhov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?