Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Insekti u stanu

Protiv prvih komaraca teglama šarenog cvijeća

balkon
06.04.2010.
u 11:24

Protiv insekata učinkoviti su kadifa, mačja metvica i neven, čiji su mirisi odbojni većini napasnika. Ne pomognu li, uvijek ostaju ubojita kemijska sredstva.

Prvi su komarci već otvorili sezonu uboda. Protiv malih dosadnjakovića u stanu može se i prirodno, aromatičnim biljem i šarenim cvijećem koje će i ukrasiti prostor. Najpoznatije takvo sredstvo svakako je cvijet kadifa (lat. tagetes) kojeg ima u više boja i oblika. Njezin miris odbojan je za većinu insekata pa ako se kadifa u tegli rascvjeta, komarci vam neće dosađivati.

 Učinkovita je, kažu upućeni, i mačja metvica (catnipa, lat. Nepeta cataria). Ta bilja raste do metar visoko, a svježe izmrvljeni listovi ili osušene stabljike s cvijetom i lišćem u jastučiću otjerat će komarce, ali i muhe i moljce. Neven (calendula officinalis), poznata biljka jarko žutih cvjetova, također djeluje kao sredstvo protiv napasnika. Vrijedi pokušati. Ne pokažu li se biljke dovoljno učinkovitima, uvijek ostaju ubojita kemijska sredstva.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:37 06.04.2010.

Otjerajte komarce tako da im pokažete emisiju Branka Uvodića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?