Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.03.2010. u 18:00

Damir Aviani, profesor na splitskom Pravnom fakultetu, u najboljoj maniri Ante Đapića prepisao je rad svog mentora, pokojnog Ive Borkovića, javlja tjednik Vrime.

Tragovima Ante Đapića
Suočen s optužbama za plagijat, Aviani je pismeno priznao prepisivačinu, dodavši da će 'svaka kazna biti opravdana'. Plagijat udžbenika Prekršajno pravo Avianiju je umjesto kazne donio promociju u status redovnog profesora jer je dekan Boris Buklijaš zaključio kako 'verbalno priznanje nije dovoljan dokaz'. Bit će da ja ne razumijem pravo.

Jura želi biti Vakula: Ozmec zabrinut zbog olujnog vjetra i blesimetra
Jura Ozmec, sportski komentator HTV-a, zabrinuto nas je pri kraju Dnevnika upozorio na 'jučerašnju snježnu oluju i vjetar'. A problem nije bio u vjetru nego u Jurinu blesimetru.

Povlaštene mirovine: Ukinimo status doživotnih bivših zastupnika
Anto Đapić mogao bi ostati lakši za oko tisuću i pol kuna mjesečno ako se prihvati prijedlog da se povlaštene mirovine smanje petnaest posto. Umirovljeni političar koji je jedva prešao pedesetu nije i najmlađi saborski penzioner jer Željko Pavlic ima tek 47 godina. Umjesto da se povlaštene mirovine od 9300 kuna samo štipnu, treba razmisliti da se isplaćuju jedan mandat, četiri godine, a potom – ajmo, braco, među obične smrtnike.

Osječka gripa: Dobroćudna bolest idealna za otvaranje bolovanja
Darko Milinović, ministar zdravstva, još se nije očitovao o pojavi 'osječke gripe'. Prve žrtve ove neobične epidemije su Zvonimir Pavelić i Adrijan Farkaš, bivši direktori osječkog komunalnog poduzeća Ukop. Koliko je zasad poznato, bolest je izazvana otkazom, a manifestira se otvaranjem bolovanja kako bi otkazni rok trajao vječno. Nepoznata je boleština prema prvim uvidima ipak dobroćudna jer bolesnicima omogućava da sviraju bubnjeve na koncertima (Pavelić) i vode sjednice političkih tijela (Farkaš), pa promatrači poput osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala misle da su oboljeli toliko jaki da 'mogu konju rep iščupati'.

Komentara 1

BA
baltazar
20:49 12.03.2010.

Što ? Zašto ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?