Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.11.2021. u 01:00

Kad sam vidio tko i kako brani antivaksersku i štetnu Crkvu, na trenutak sam poželio naći se među njezinim neprijateljima

U kriznim situacijama izlazi na vidjelo sve ono što se do tada guralo pod tepih. Pored svakodnevne borbe s pandemijom, ključno je uhvatiti se u koštac i s tzv. infodemijom, u kojoj preopterećenost informacijama, od kojih su mnoge lažne, otežava ljudima donošenje ispravne odluke o vlastitom zdravlju.

Najnovija istraživanja pokazuju da je val nepovjerenja na kojem uspješno surfa tzv. antivakserski pokret okupirao dobar dio i domaće javnosti. U spomenutom cirkusu sudjeluje nažalost i domaći kler. Nebrojeno mnogo puta su pojedini domaći klerici izjavljivali razne bedastoće koje nemaju veze sa zdravim mozgom: nekad se to znalo dogoditi iz neznanja, nekad iz uvjerenja, a najčešće, nažalost, s predumišljajem.

Godinama su nas uvjeravali da će homoseksualci uništiti „hrvatsku tradicionalnu obitelj“. Onda su bili uvjereni da će famozna Istanbulska konvencija biti kraj Hrvatske kakvu poznajemo. No ovaj se put doista pretjeralo. Jedni sada samouvjereno tvrde da će nova cjepiva deformirati našu DNA, drugi su uvjereni da će svi koji se cijepe dobiti i izvjesni čip, treći ponavljaju da je sve ovo maslo Billa Gatesa kako bi sa svojom klikom probranih multimilijardera pokorio Zemlju. Oni četvrti pak pozivaju „navijače i studente“ na nekakve revolucije dok sami rado provode vrijeme u društvu korumpiranih političara cipelareći zajedno napaćeni narod.

„Ne morate cijepiti svu djecu, već samo onu koju želite zadržati“, napisao je ugledni dr. Vladimir Đurić i rekao sve što je potrebno na temu za i protiv cjepiva.

Kako je moguće da uvijek Crkva bude utočište opskurnih teorija zavjera koje je zdrav razum davno odbacio? Jedna od najvažnijih zadaća Katoličke crkve je tragati za tzv. znakovima vremena. Drugi vatikanski sabor poziva Crkvu „da u svako vrijeme ispituje znakove vremena i tumači ih u svjetlu Evanđelja“ (GS, 4). Znakovi vremena nisu nešto što je Crkva izmislila jer to onda ne bi interesiralo nikoga osim Crkve. Riječ je o trenucima i situacijama u kojima se ozbiljno ugrožava ili dovodi u pitanje ljudsko dostojanstvo. Umjesto da se obračunaju s folklornom vjerom i šutnjom na propuste vlastitih struktura na očite probleme, oni gube vrijeme na imaginarnu globalnu vladu, čipove i sofisticirane sustave za manipulaciju stanovništva. Nije problem imati vlastiti stav, koliko god on bio nebulozan. Problem nastaje kada oni ciljanim plasiranjem lažnih informacija zbunjuju stado praktično nepismenih folklornih vjernika koji riječi jednog svećenika još uvijek smatraju direktnom porukom s Neba.

Tko je samo površno bacio oko na komentare tih zalutalih navijača ispod spornih objava većinom mlađih svećenika, ostao je zatečen njihovom bojovnošću, neznanjem, uzimanjem Božjeg imena uzalud te divljom netrpeljivošću. Kad sam vidio tko i na koji način brani takvu antivaksersku i izrazito štetnu Crkvu, na trenutak sam poželio naći se među njezinim neprijateljima. Jer to bi definitivno bila jedina smislena reakcija.

VIDEO Obišli smo punktove za testiranje u Zagrebu: Jedan uopće ne radi, cijene testova drukčije od najavljenih

Ključne riječi

Komentara 14

ŠO
šolman
13:07 17.11.2021.

Veli MIlas da su protivnici Istanbulske konvencije govorili da ona označava "kraj Hrvatske kakvu poznajemo". Možda je to i rekao poneki pojedinac, ali glavni problem zbog kojeg je došlo do sukoba oko te konvencije je u tomu što je krozz nju na nekoliko mjesta provučeno relativiziranje biološkog spola i izvršena njegova zamjena pojmom roda. Za rod je pak izričito naznačeno da je konstrukt, što znači da spolnost nije biološki zadana, nego su si ljudi umislili da su muškarci ili žene i da su sve to samo uloge izrasle iz ljudskih konvencija. Najveći problem s Istanbulskom je u tomu što su oni koji su ju nametali poricali i otvoreno lagali o nepostojanju rodne ideologije u tom dokumentu. Prema tomu dragi gospodine MIlas, nemojte izmišljati stvari i pripisivati određenim ljudima stvari koje nisu izgovorili niti zastupali. Konačno, je li Istanbulska išta primijenila osim što je odškrinula vrata rodnoj ideologiji? Nije jer sve što se tiče zaštite žena postoji već u drugim zakonima i formalno je odavna propisano.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:08 17.11.2021.

Pisac ovog članka kad se već hvata vjere i Crkve trebao bi znati da je oholost najteži grijeh i glavni izvor svih drugih grijeha, prije nego krene drugima docirati. Njegov članak vrvi ohološću i neznanjem. Nabraja samo one "teorije urote" koje je lako rušiti i koje sigurno nisu potekle od Crkve nego od onih koji mrze Crkvu i koji su producirali ovu krizu. Danas se točno zna koliko je NIAD uplatio dolara laboratoriju u Wuhanu. Točno se zna tko je glavni financijer svjetske zdravstvene organizacije. Točno se zna tko stalno ponavlja krilatice tipa "novi svjetski poredak" ili "veliki reset 'ili " nema više povratka na staro". Točno se zna tko je organizirao sustav "factcheck" po uzoru na ministarstvo istine kojeg je Orwell navijestio prije još 73 godine. Točno se zna tko i kako zagovara politiku depopulacije dok pritom laže da nije za depopulaciju nego za smanjenje brzine rasta populacije, dok su isti ti koji tvrde glavni financijeri samo jedne institucije koja je samo u SAD od 2011 do 2019 godine, dakle u osam godina izvela tri milijuna pobačaja. Najlakše je biti nenačitab, nepismen i ohol i onda svakog kome je dano da vidi i da razumije optuživati da širi teorije urote i još mu na podli način stavljati u usta vlastite izmišljotine koje, da se na kraju u nečemu složim s ovim novinarom, stvarno nemaju veze sa zdravim mozgom.

LE
LeonardoGoldman
03:04 18.11.2021.

G.Milas, bez uvrede, no moje je mišljenje da vam je razmišljanje na bilo kojoj temi poprilično plitko. Šteta sto se vodite isključivo vlastitim uvjerenjima, izrazito religiozno, i ne ‘rudarite’ po biti problema. Predlažem puno vise razgovora sa samim sobom…meni to pomaze da se maknem od samoga sebe i sagledam činjenice objektivnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije