Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.11.2013. u 07:33

Da predsjednik Josipović vidi dalje od kapije Pantovčaka, događaji u Vukovaru bili bi mu jasniji.

Unatoč dobroj turističkoj sezoni, makroekonomisti procjenjuju da ni u trećem tromjesečju hrvatsko gospodarstvo nije uspjelo izaći iz recesije, pa očekuju pad bruto domaćeg proizvoda osmi kvartal zaredom, premda sporiji nego u prethodnom tromjesečju. Tako glasi najnovija vijest o stanju hrvatskog gospodarstva! Poražavajuće! Gdje je izlaz? Nitko ne zna. Ali i nema neke drame oko toga.

No zato Ivo Josipović izjavljuje nešto što bi, kako veli prijatelj, bilo logično kad bi se radilo o turistu koji se slučajno zatekao u Vukovaru na Dan sjećanja.

Jer kaže Josipović da je narod „pljunuo na tragediju“ zato što je državnom vrhu prepriječio put?! I nastavlja isti prijatelj: „Vukovarci nisu sami pljunuli na svoju tragediju već su prvi put pljunuli u lice onima koji sustavno pljuju po njihovoj tragediji! Da predsjednik vidi dalje od kapije Pantovčaka, događaji u Vukovaru bili bi mu jasniji. No, njemu je ipak važnija njegova ukaljana slika pred stranim diplomatima. Za narod ga ionako nikad nije bila briga. Izjavljuje da imamo čvrstu i stabilnu demokraciju!? Predsjedniče, pa demokracija znači vladavinu naroda. Vlast pripada narodu, a ne bljedunjavim političkim figurama. Volja naroda se iskazuje na izborima, ali i referendumom. Koliko je demokracija u Hrvatskoj jaka i stabilna, najbolje svjedoči Vesna Pusić koja referendum naziva terorom!?! U tako čvrstoj i stabilnoj hrvatskoj demokraciji svi bi očito trebali osjećati empatiju prema vlasti nad kojom narod vrši teror. Tko je tu lud?”

Nadalje, Josipović tvrdi da su Tomislav Karamarko i HDZ iza svega i da su oni problem. Zašto Josipović otvoreno ne kaže ili sazove sjednicu Vlade zbog alarmantne brojke nezaposlenih, ili kad se Linić dalje zadužuje, ili kad Vlada ne provodi gospodarske reforme te prodaje ostatke ostataka državnog obiteljskog srebra? Zašto onda javno na HTV-u i u intervjuima ne prozove Zorana Milanovića i koalicijsku vladu? Čega se boji, da ga neće podržati na izborima? Pa oni ga i neće podržati na izborima, to je svima jasno, jer Milanović ne želi da Josipović ima drugi mandat. S druge strane, HDZ bi s Kolindom Grabar Kitarović mogao okupiti desnicu i razumnu ljevicu koja u njoj prepoznaje profesionalnu i uspješnu ženu koja se dokazala u NATO savezu. Jer su nju tamo izabrali, a velikog stručnjaka pravnika Josipovića nisu uzeli, iako je lobirao svim silama za poziciju u Stalnom arbitražnom sudu u Haagu.

Stoga Josipović gura Nikicu Gabrića i treći put te lobira kod nekih prevrtljivih HDZ-ovaca kako se K. Grabar Kitarović ne bi kandidirala. Josipović je cijelu državu podredio sebi, još samo da nam odredi što ćemo jesti i koje koncerte slušati, valjda one gdje se servilno izvode njegova glazbena djela koja pokazuju da je loš glazbenik, kao što je loš političar, još manje dobar državnik. Usto se petlja i u unutarnju i uređivačku politiku pojedinih medija te s Pantovčaka procjenjuje tko je na kojoj strani, koji su novinari prihvatljivi, a koja se strana još može popraviti, što je nedopustivo u demokraciji. On u glavi očito još nije izašao iz jednopartijskog sustava, iako je i u njemu bilo frakcija.

Pa čak i da je HDZ bio u nekoj organizaciji prosvjeda, i to je dio legitimne političke borbe. A Josipović proziva tajne službe kojima on upravlja, on uz premijera nadzire, imenuje, ima svog savjetnika Sašu Perkovića... Ne bi li trebao barem mlađeg Perkovića smijeniti, ako već ne sebe samoga, budući da je Josipović po Ustavu suodgovoran za tajne službe? I zar bi službe trebale nadzirati domaće političke procese? Zar im nije posao sprečavati domaći kriminal i vanjsku ugrozu?

I kako to da su srbijanski mediji izvijestili da je narod okrenuo leđa vladajućima, a domaći mediji stali u zaštitu lika i djela Josipovića, Milanovića i drugih? Ili će možda oni reći da je to bilo sto tisuća članova HDZ-a? Svi su oni u stilu „svoju sliku ljubim“, briga njih za narod!

Komentara 14

RE
@ revenge
08:54 25.11.2013.

Zvonimire pripazite da vam Rankova milicija ne pokuca na vrata. što se tiče ovih koji branitelje nazivaju kriminalcima,meni je upravo čast kada vidim koliko boli smo nanijeli agresorima srpskog porijekla I može jado,jadni lajati samo na portalu... Nigdje drugo

NN
nee nee
08:25 25.11.2013.

Idemo na prijevremene izbore

Avatar MK2
MK2
09:25 25.11.2013.

U Vukovaru se na "Dan Sjecanja" vidjela razlika izmedu posredne Hrvatske (vladajucih) i neposredne Hrvatske (naroda)... Da se Ivo Josipovic samo ocitovao ispravno o Članaku 8. mogao je biti heroj u Vukovaru - ovako ispada anti-legalist i to nit Sasaasa Perkovic nit tajne sluzbe vise nemogu promjeniti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije