Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.10.2017. u 17:56

Porazno je da je o Agrokoru više znao Petrov nego premijer i ministri financija i gospodarstva.

Iako je Most najuren iz Vlade, a premijer Plenković i potpredsjednica Dalić ne propuštaju priliku ponoviti kako je Vlada s pomoću lex Agrokor sačuvala stabilnost gospodarskog sustava te spriječila gubitak radnih mjesta kao i potpuni kolaps, da nije bilo Bože Petrova, pitanje je bi li Vlada uopće shvatila da je Agrokor u teškim problemima.

Kamoli bi li stigla reagirati na vrijeme. Iako je Božo Petrov u HDZ-u, ali i u javnosti, bio izrugivan da je samoprozvani Mesija, taj je čovjek nakon Tomislava Karamarka, pa i Zorana Milanovića, pokopao velikog, nedodirljivog gazdu Ivicu Todorića. Sve Vlade dosad, pa i ova Andreja Plenkovića (iako ne insinuiramo da Plenković ima ikakve veze s Todorićem) prema Todoriću su se ponašale potpuno servilno, pokorno...

Todorić i država išli su ruku pod ruku

U HDZ-u sada posprdno govore kako je Todorić jednim pozivom smjenjivao ministre i kako je Agrokor jedina državna tvrtka koja je imala privatnog vlasnika. Todorić i država išli su ruku pod ruku, on je preuzimao tvrtke kojima je prijetila prodaja ili gašenje, država je time dobivala socijalni mir, a on je zauzvrat imao povlašten tretman. I nije takav odnos lako prekinuti. Zato je Petrov u slučaju Agrokor odigrao ogromnu ulogu.

Dok su ga premijer Plenković i ministar Zdravko Marić otpravljali riječima da je u Agrokoru sve u redu, kada im je sugerirao da je taj koncern u problemima,Petrov se nije dao impresionirati, nego je uspio namamiti “Gazdu” da prizna da je u priličnim problemima. Da Petrov nije bio ustrajan, pritom i opskrbljen inicijalnim informacijama da se Agrokoru ne piše dobro, pitanje je što bi se s Agrokorom dalje događalo.

Bi li koncern bankrotirao, odnosno završio u nekontroliranom stečaju? Bi li Agrokor spiralom sve duljih rokova plaćanja za sobom povukao i ostale domaće tvrtke? Situacija svakako ne bi bila bajna.

No poražavajuće jest to da je premijera, ministra financija i ministricu gospodarstva na tempiranu bombu Agrokor trebao upozoriti Petrov, tada šef Sabora, koji osim svog entuzijazma nije imao razloga imati ijednu pravu informaciju o Agrokoru. 

 

Komentara 107

DU
Deleted user
20:24 10.10.2017.

tipično političko komentatorstvo u hrvatskoj: neprofisionalan članak napisan kao pamflet u korist neke političke opcije. i malom perici je jasno da petrov nema pojma s pojmom o ekonomiji, toliki je ignorant da je nesposoba imati i svoj stav u ekonomskim pitanjima. tojest, krajnje je očito da ga netko brifira, a po svoj prilici mu i formira stavove. tko ga brifira, za hrvatsku političku scenu bi bilo vrlo zanimljivo pitanje, ali "politički komenatori" šute kao zaliveni, iz ovog članka bi se valjda trebalo zaključiti da petrov stvarno jest mesija. ovo je ispiranje mozga koje od nas pokušava napraviti budale.

Avatar Idler 3
Idler 3
20:34 10.10.2017.

Ni imal znanje neg sam entuzijazam....jaooooo....uvažena avtorice, kaj vas je netko šlopil mokrom krpom iza vuha ???

BE
beli444
18:18 10.10.2017.

spašavanje vojnika rajana iliti petrova ide dalje, naime most se dogovorio s sdp-om, oni će kao pokriti desnicu, borci za pravdu, pobrati glasove nezadovoljnih desničara, isticati petrova, bulja i onda s sdp-om stvoriti vladu, naravno ni milorad pupovac i njegovi im nisu mrski, ta srušili su vladu tomislava karamarka koji pupovcu nije dao ni prismrditi u vladu i napravili čudnovatog kljunaša s pupovčevim zlatom, osobno mislim da će nestati ko laburisti, orah i slični, nespoosbnjakovići, a kaj se tiče povlaštenih informacija koje je imao, e to je vjerojatno stiglo od finacijera mosta koji je pokušao izazvati i stečaj konzuma i gurnuti ovu državu u gadnu neizvjesnost, zaključak, petrov i njegovi su prošlost, taj vam je četvrti i peti pokušaj trećeg puta zauvijek propao, a slijedeći mora narod stvoriti sav, a onda će biti drž gaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije