Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.02.2016. u 18:27

Predsjednica je Šeksu vjerojatno dala časnu priliku da sam da ostavku, de facto ga je smijenila

Odluka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da pomiluje osuđenog dilera opojnih droga Vanju Goldbergera problematična je i da se ništa ne zna o njegovoj povezanosti s Vladimirom Šeksom, do jučer posebnim savjetnikom predsjednice Republike.

Čovjeku koji je osuđen zbog zloporabe droga i nedopuštenog posjedovanja oružja aktom pomilovanja neizdržani dio kazne zatvora od dvije godine i šest mjeseci zamijenjen je uvjetnom osudom s rokom kušnje od tri godine. Dosad je Goldberger proveo godinu dana iza rešetaka. Njegovim pomilovanjem i puštanjem na slobodu dvije godine i šest mjeseci prije isteka kazne poslana je pogrešna poruka cijelom društvu – da se dileri uhvaćeni s velikim količinama raznih droga ipak mogu na kraju nekako izvući. No za dilere ipak ne bi smjelo biti milosti. O tome vjerojatno vlada društveni konsenzus.

Ali kad se zna da je Goldberger bio savjetnik Vladimira Šeksa dok je on bio predsjednik Sabora, odluka predsjednice o njegovu pomilovanju postaje i više nego problematična. Odmah se javljaju, naravno, sumnje da je to pomilovanje svom bivšem savjetniku sredio posebni predsjedničin savjetnik. A to, naravno, onda narušava povjerenje u pravednost odluka predsjednice o pomilovanjima koje ona donosi na osnovi prijedloga Komisije. Jučerašnji događaji u Predsjedničkim dvorima – Šeksovo davanje ostavke i predsjedničino prihvaćanje te ostavke – dokazuju da je i Kolinda Grabar-Kitarović toga svjesna. Odlazak Šeksa s Pantovčaka logičan je rasplet te afere. Predsjednica mu je vjerojatno dala časnu priliku da sam da ostavku, de facto ga je smijenila.

I dok se predsjednici može zamjerati zašto je uopće pomilovala nekog dilera, s druge strane može joj se odati priznanje na brzoj reakciji. Ona je odmah djelovala nakon što su se mediji raspisali o spornom pomilovanju Goldbergera i riješila se Šeksa. Nije joj trebalo nekoliko dana i vijećanje do kasno u noć kao nekima da donese jedinu moguću i prihvatljivu odluku.

>> Predsjednica razriješila posebnog savjetnika Vladimira Šeksa

>> Vječni Vladimir Šeks imao je problema sa svim šefovima

Komentara 1

JO
jozomali
17:38 11.02.2016.

Točno tako, pojedini sojevi kriminalaca nikad baš nikad nebi smjeli biti pomilovani! Dileri narkoticima su sigurno uz pedofile i kriminalce s posebno teškim nedjelima u istoj kategoriji! KGK je tu napravila grešku, a Šeks je grešku promptno platio! Ipak da bi sve bilo kako Bog zapovijeda, Šeksova odluka bi morala biti suspendirana, i svi koji ne zaslužuju slobodu bi iste trebali biti lišeni! Tek tada bi narod osjetio pravdu na djelu! ovako to nije slučaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije